X

SUA: Stare de carantină în cazul unui avion de pasageri care a aterizat la New York

Autoritățile americane au instituit stare de carantină în cazul unui avion de pasageri care a aterizat miercuri dimineața la New York, după ce aproximativ 100 de pasageri s-au plâns că se simt rău, informează site-ul postului NBC, potrivit mediafax.

Zborul Emirates 203, de la Dubai la New York, cu aproximativ 500 de pasageri la bord, a aterizat miercuri dimineață la Aeroportul John F. Kennedy din New York.

Citește și : Rusia confirmă că a bombardat ‘ţinte teroriste’ în provincia siriană Idlib

Trei persoane au fost transportate la spital după ce avionul a aterizat, iar alte aproximativ o sută au indicat că se simt rău, potrivit unei surse din cadrul autorităților, astfel că s-a decis instituirea stării de carantină.

Primăria orașului New York a confirmat că un avion a aterizat la aeroportul JFK cu mai mulți pasageri bolnavi, precizând că aeronava a fost pusă sub carantină. Primăria a mai indicat că aeronava a avut o escala la Mecca, unde în acest moment se înregistrează un număr ridicat de persoane bolnave de gripă.

Oficiali din cadrul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) erau în stare de alertă încă dinainte de aterizarea avionului.

Compania aeriană Emirates a comunicat că aproximativ zece pasageri primesc îngrijiri medicale și urmează ca în scurt timp să le fie permis celorlalți pasageri să coboare din avion.

Citește și : Franța : Macron va anunţa măsuri în domeniul social

Surse din cadrul autorităților americane au declarat că între șapte și zece persoane de la bord au fost transportate la spital.

Tags: aeroportavioncarantinaDubail John F. Kennedynew york
Categorii: Știrile zilei