X

SUA sunt foarte îngrijorate de soarta campioanei chineze de tenis Peng Shuai

Statele Unite sunt foarte îngrijorate de soarta jucătoarei de tenis Peng Shuai, care a dispărut după ce a acuzat un fost oficial de rang înalt al Partidului Comunist Chinez că a violat-o, a declarat vineri purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, informează AFP, potrivit agerpres

Washingtonul solicită Beijingului să furnizeze dovezi verificabile şi independente cu privire la siguranţa sportivei şi la locul în care se află aceasta, a adăugat ea.

Citește și : Fostul preşedinte brazilian Lula da Silva a fost primit premierul spaniol

“Ştim că (guvernul chinez) are toleranţă zero pentru oamenii care vorbesc şi un istoric în a-i reduce la tăcere pe cei care vorbesc”, a mai spus Psaki.

ONU, oficiali din domeniul tenisului, dar şi mulţi sportivi au cerut autorităţilor chineze să facă lumină în cazul dispariţiei lui Peng Shuai.

Citește și : Zeci de pasageri au profitat de escala făcută la Barcelona pentru a cere AZIL în Spania

În vârstă de 35 de ani, fosta jucătoare numărul unu mondial la dublu şi o vedetă în ţara ei, a dispărut după ce l-a acuzat pe reţelele de socializare pe fostul vicepremier Zhang Gaoli, unul din cei mai puternici şapte politicieni din China în perioada 2013-2018, că a constrâns-o să facă sex în urmă cu trei ani, după care a devenit amanta sa. Mesajul său a fost şters rapid.

Tags: Jen PsakiONUPeng ShuaiStatele Unite
Categorii: Știrile zilei