SUA trimit avioane F-35 în Coreea de Sud, pe fondul tensiunilor cu regimul nord-coreean

Publicat:

Statele Unite au trimis marţi avioane de vânătoare F-35, invizibile pe radare, în Coreea de Sud, pentru exerciţii militare comune care intervin în contextul amplificării tensiunilor cu regimul din Coreea de Nord, care dispune de capabilităţi nucleare, informează agenţia Reuters, informează mediafax.

Statele Unite şi Coreea de Sud reduseseră amploarea exerciţiilor militare comune în ultimii ani, în cadrul eforturilor de iniţiere a interacţiunilor diplomatice cu regimul Kim Jong-Un şi din cauza pandemiei.


Citește și :  Premierul ucrainean: Oligarhii ruși ar trebui să plătească nota de plată pentru reconstrucție

Preşedintele Coreei de Sud, Yoon Suk-Yeol, al cărui mandat a început în mai, vrea să intensifice demonstraţiile aliate de forţă militară, pentru a contracara testele balistice multiple efectuate de Coreea de Nord. Regimul de la Phenian pare a pregăti inclusiv un test nuclear, care ar fi primul după anul 2017.

Pe fondul tensiunilor cu Phenianul, Pentagonul a trimis şase avioane de vânătoare F-35, invizibile pe radar, care vor rămâne în Coreea de Sud zece zile. “Scopul venirii avioanelor americane este a demonstra forţa capabilităţilor pentru descurajare şi postura de apărare a alianţei SUA-Coreea de Sud, precum şi intensificarea interoperabilităţii”, a comunicat Ministerul Apărării de la Seul.

Coreea de Sud dispune, la rândul său, de 40 de avioane F-35 achiziţionate din Statele Unite şi vrea să cumpere încă 20 de aparate.

Citește și : Şeful spionajului militar ucrainean: Războiul declanşat de Rusia în Ucraina s-ar putea încheia anul viitor

Regimul Kim Jong-Un a condamnat vehement exerciţiile militare comune ale Statelor Unite şi Coreei de Sud, considerându-le relevante pentru “politicile ostile” ale Washingtonului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un cetățean străin care s-ar fi implicat în treburile interne ale Republicii Moldova, expulzat din țară

Un cetățean străin care s-ar fi implicat în treburile interne ale Republicii Moldova, expulzat din țară Un străin, în vârstă de 60 ani a fost...

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România CCR a transmis sâmbătă seară un comunicat de presă în care a precizat că a respins...

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă Comisia Electorală Centrală informează că începând cu 7 octombrie 2024, pot fi...

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa Rușii au lansat noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa în noaptea de sâmbătă spre duminică....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.