SUA trimit în Coreea de Sud un bombardier strategic B-52H

Publicat:

Statele Unite au desfăşurat un bombardier strategic B-52H pentru un exerciţiu aerian comun luni cu aliatul lor Coreea de Sud, într-o demonstraţie de forţă împotriva ameninţărilor nucleare şi cu rachete ale Phenianului, a anunţat Ministerul Apărării de la Seul, transmit Reuters şi Yonhap, potrivit agerpres.

Bombardierele B-52 sunt capabile să transporte arme nucleare.


Citeşte şi: ATENTAT sinucigaş în Pakistan! Cel puţin 9 poliţişti au fost ucişi – Black News

Exerciţiul a avut loc deasupra Mării Galbene, mobilizând bombardierul american şi avioane de vânătoare sud-coreene F-15K şi KF-16.

Cele două forţe armate au întreprins exerciţii similare vineri, în care a fost implicat un bombardier american B-1B.

‘Desfăşurarea de către SUA a bombardierului strategic B-52H în Peninsula Coreeană demonstrează capabilitatea şi postura de descurajare decisive şi copleşitoare ale alianţei şi răspunde ameninţării avansate nucleare şi cu rachete din partea Coreei de Nord’, a afirmat ministerul într-un comunicat.

SUA au desfăşurat anterior un bombardier B-52H în Coreea de Sud în decembrie 2022.

Exerciţiul aerian de luni a avut loc înaintea manevrelor combinate pe scară largă, ce vor include şi debarcări amfibii, în cursul acestei luni.

Citeşte şi: Marea Britanie şi Germania vor efectua în premieră misiuni NATO comune în Estonia – Black News

Coreea de Nord a cerut în mod repetat anularea acestor exerciţiilor comune, considerându-le un “preludiu” al unei invazii.

Astfel de exerciţii au atras în trecut reacţii dure ale Phenianului, inclusiv teste cu rachete şi ameninţări nucleare. Duminică, Ministerul de Externe nord-coreean a cerut stoparea imediată a exerciţiilor militare combinate SUA-Coreea de Sud, spunând că acestea cresc tensiunile. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Femeile din Afganistan vor putea cere azil în UE doar în baza cetățeniei și sexului lor

Femeile din Afganistan vor putea cere azil în UE doar în baza cetățeniei și sexului lor Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis...

O misiune spaţială europeană va examina locul de impact al unei sonde NASA pe un asteroid

O misiune spaţială europeană va examina locul de impact al unei sonde NASA pe un asteroid Ultimele pregătiri sunt în curs pentru trimiterea unei nave...

Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul Indian, dar păstrează un atol cu o bază militară

Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul Indian, dar păstrează un atol cu o bază militară Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul...

Secetă severă în Amazon: Cel mai scăzut nivel al apelor Rio Negro din anul 1902

Secetă severă în Amazon: Cel mai scăzut nivel al apelor Rio Negro din anul 1902 Portul fluvial al celui mai mare oraş brazilian din pădurea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.