X

SUA: Trump îl critică dur pe republicanul Paul Ryan în controversa privind eliminarea dreptului la cetăţenie prin naştere

Preşedintele SUA, Donald Trump, l-a criticat dur, miercuri, pe preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, unul dintre liderii Partidului Republican, după ce acesta a denunţat planul său de eliminare a dreptului la cetăţenie americană prin naştere, informează site-ul de ştiri Axios.com, potrivit Mediafax.

“Paul Ryan ar trebui să se concentreze pe menţinerea majorităţii parlamentare, în loc să exprime opinii despre dreptul la cetăţenie, un lucru despre care nu ştie nimic! Noua noastră majoritate republicană va lucra pentru acest lucru, va acoperi sincopele în materie de imigraţie, va securiza frontierele”, a afirmat Donald Trump.

Citește și : Coaliţia militară arabo-kurdă din Siria anunţă suspendarea operaţiunilor împotriva jihadiştilor

Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, a respins marţi iniţiativa preşedintelui Donald Trump de eliminare a dreptul obţinerii cetăţeniei americane prin naştere de către copiii imigranţilor aflaţi în ilegalitate. “Dreptul la cetăţenie prin naştere nu poate fi eliminat prin ordonanţă executivă”, a declarat Paul Ryan.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat că intenţionează să emită o ordonanţă executivă prin care să elimine posibilitatea obţinerii cetăţeniei americane prin naştere de către copiii imigranţilor aflaţi în ilegalitate. “Suntem singura ţară din lume în care o persoană vine, face un copil, iar copilul este practic cetăţean al Statelor Unite 85 de ani, cu toate beneficiile. Este o situaţie ridicolă şi se va termina”, a declarat Donald Trump. “Există o procedură în acest sens, se va întâmpla printr-o ordonanţă executivă”, a precizat Donald Trump.

Citește și : Exerciții militare comune ale țărilor care vor să constituie un ‘NATO arab’, încep sâmbătă în Egipt

Tags: frontiereimigratiePaul RyanSUATrump
Categorii: Știrile zilei