X

SUA: Trump vrea “investigaţie completă”, dar “rapidă” a FBI în cazul judecătorului Kavanaugh

Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat luni seară că vrea o “investigaţie completă”, dar “rapidă” a Biroului Federal de Investigaţii (FBI) în cazul judecătorului Brett Kavanaugh, desemnat pentru un post la Curtea Supremă de Justiţie, potrivit Mediafax.

“Vreau să facă o investigaţie completă. Orice înseamnă acest lucru în opiniile senatorilor, ale republicanilor, ale majorităţii republicane, vreau să facă acest lucru”, a declarat Donald Trump, potrivit agenţiei Reuters, într-un conferinţă de presă organizată la Casa Albă.

Citește și : Timmermans a criticat modificarea legilor Justiţiei în România

“Acestea fiind spuse, vreau să se deruleze rapid (…), deoarece este incorect faţă de familie şi de judecător. Este atât de incorect faţă de copii şi soţie. Nu vrem o vânătoare de vrăjitoare!”, a subliniat preşedintele SUA.

Comisia Juridică a Senatului de la Washington a dat aviz favorabil, vineri seară, numirii lui Brett Kavanaugh în funcţia de judecător al instanţei supreme, dar senatorul republican Jeff Flake a anunțat că în plen va vota pentru Kavanaugh doar după încheierea anchetei Biroului Federal de Investigaţii (FBI) ordonată de preşedintele Donald Trump pe fondul polemicilor.

Iniţial, Donald Trump a cerut o investigaţie limitată a FBI în cazul judecătorului Brett Kavanaugh. Christine Blasey Ford, profesor universitar în California, susţine că Brett Kavanaugh a vrut să o agreseze sexual în anii 1980, la o petrecere a colegilor de liceu.

Brett Kavanaugh a respins acuzaţiile. Donald Trump i-a luat apărarea candidatului desemnat de el pentru postul de judecător la Curtea Supremă de Justiţie, cerându-i reclamantei să prezinte concluziile anchetei poliţiei din anii 1980. Preşedintele SUA afirmă că acuzaţiile au rolul blocării procedurii de numire a candidatului în funcţia de judecător la instanţa supremă. Donald Trump este convins că ancheta FBI îl va exonera pe judecătorul Brett Kavanaugh.

Citește și : Donald Trump s-ar putea întâlni cu Xi Jinping la summit-ul G20 de pe 30 noiembrie (Larry Kudlow)

Tags: Casa AlbaDonald TrumpFBIKavanaughSUAwashington
Categorii: Știrile zilei