SUA şi Turcia şi-au reafirmat parteneriatul strategic

Publicat:

Statele Unite ale Americii şi Turcia şi-au afirmat parteneriatul strategic în timpul întâlnirii pe care au avut-o duminică, la Istanbul, consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, H.R. McMaster, şi omologul său de la Ankara, Ibrahim Kalin, transmite dpa, citând un comunicat comun emis de cele două preşedinţii.

McMaster şi Kalin au discutat despre priorităţile şi preocupările celor două state, printre care se află provocările strategice comune şi evoluţiile regionale, informează şi agerpres.


Citeşte şi: Echipele de intervenţie acţionează pentru recuperarea cadavrelor după accidentul aviatic din Rusia / LIVE

Comunicatul nu face referire la sprijinul acordat de SUA miliţiilor kurde YPG care luptă în Siria, sprijin care a dus la tensionarea relaţiilor dintre cei doi aliaţi din cadrul NATO.

Potrivit textului menţionat, McMaster şi Kalin ‘au abordat în detaliu probleme care afectează relaţiile bilaterale şi au explorat căi de extindere a luptei comune împotriva oricăror forme de terorism’.

Vizita consilierului american a avut loc după o convorbire telefonică cu omologul său turc luna trecută, referitoare la ofensiva militară a Turciei în enclava kurdă Afrin din nordul Siriei.

Cele două părţi s-au angajat să-şi coordoneze mai bine eforturile pentru a evita implicarea lor în confruntări.

Vezi şi: CARNAGIU în prima zi a carnavalului din Bolivia – VIDEO

Câteva sute de militari americani sunt desfăşuraţi la Manbij, oraş la est de Afrin şi controlat de YPG.

‘S-a afirmat că niciun fel de arme nu vor fi furnizate (miliţiilor kurde) şi s-a subliniat că preocupările legitime de securitate ale Turciei trebuie luate în considerare’, preciza un comunicat publicat luna trecută pe site-ul preşedinţiei de la Ankara.

Se aşteaptă ca secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, să includă Turcia în turneul pe care îl efectuează săptămâna aceasta în Orientul Mijlociu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.