X

SUA: Un martor-cheie în procesul lui Paul Manafort spune că acesta a ascuns veniturile din Ucraina folosind companii fantomă din Cipru

Fostul şef de campanie al lui Donald Trump Paul Manafort a folosit companii fantomă din Cipru pentru a ascunde milioane de dolari reprezentând venituri pentru consultanţa furnizată unui partid prorus din Ucraina, a declarat marţi un martor-cheie în faţa unui tribunal federal, relatează DPA, potrivit agerpres.

Rick Gates, fostul protejat al lui Manafort, a declarat că fostul său şef a ascuns plăţile de propriile conturi pentru a evita plata de impozit pe venit în SUA, relatează media din instanţă.

Citește și : Turcia: Noul ministru adjunct de externe va conduce delegaţia care va merge în SUA pentru dezamorsarea tensiunilor (surse)

A fost a doua zi în care Gates a depus mărturie, după ce în prima zi a recunoscut că a deturnat el însuşi bani de la agenţia de consultanţă a lui Manafort.

Rick Gates a recunoscut în februarie că s-a făcut vinovat de conspiraţie şi de declaraţii false în cadrul unui acord cu biroul procurorului special al Ministerului Justiţiei, Robert Mueller.

Manafort este judecat în Alexandria, statul Virginia, pentru 18 capete de acuzare de evaziune fiscală şi fraudă bancară.

Echipa sa de apărare, care a afirmat în pledoaria de deschidere de săptămâna trecută că Gates a orchestrat presupusa fraudă pentru a-şi ascunde propriile infracţiuni, urma să înceapă marţi chestionarea martorului.

Citește și : UE îndeamnă companiile să intensifice afacerile cu Iranul, ignorând avertismentele lui Trump

Manafort, care a condus campania lui Trump pentru mai puţin de două luni până când activitatea sa din Ucraina a devenit publică în august 2016, este primul inculpat judecat în cadrul anchetei lui Mueller asupra ingerinţei Rusiei în alegerile lui 2016 şi a unei posibile complicităţi cu echipa de campanie a lui Trump.

Tags: CipruconsultanţăDonald Trumpfantomămilioane de dolariPaul ManafortRick Gatesucraina
Categorii: Știrile zilei