SUA vor adăuga pe lista de sancțiuni avioanele companiilor aeriene rusești

Publicat:

Americanii vor adăuga pe lista de sancțiuni care vizează Rusia avioanele operate de companiile aeriene rusești, potrivit Sky News, informează mediafax.

Aproximativ 25 de avioane Airbus operate de companiile aeriene rusești, despre care se crede că încalcă controalele la export ale SUA, vor fi incluse în cadrul sancțiunilor administrației Biden impuse Rusiei ca urmare a războiului din Ucraina.


Citește și : Sancţiunile afectează grav economia rusă

Americanii au identificat peste 150 de avioane Boeing și un avion Gulfstream care au zburat în Rusia din alte țări începând cu 2 martie sau în Belarus începând cu 8 aprilie.

Cele 25 de avioane Airbus A320, A321 și A330 sunt operate de Ural Airlines, S7 Airlines, Red Wings, Yamal Airlines, Nordwind și I-Fly.

Acestea sunt primele avioane adăugate pe lista de control.

Ordinele au ca scop interzicerea accesului companiilor aeriene la servicii de realimentare cu combustibil, piese de schimb și servicii de întreținere.

Citește și : Partidul lui Imran Khan este acuzat în Pakistan de finanţare ilegală din străinătate

„Statele Unite și partenerii noștri au aplicat controale extinse și puternice ale exporturilor în sectoare industriale, cum ar fi cel aerospațial, pe care Rusia le folosește pentru a-și susține agresiunea militară”, a explicat Matthew Axelrod, șeful departamentului de aplicare a normelor privind exporturile din cadrul Departamentului pentru comerț.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Geoană confirmă: se pregătește pentru o funcție importantă

Geoană confirmă: se pregătește pentru o funcție importantă Posibil candidat la alegerile prezidențiale din România, Mircea Geoană vine și confirmă o informație importantă: el se...

Parisul a fost îngrădit cu 44.000 de garduri. Circulația e deja un calvar, iar de joi se complică

Parisul a fost îngrădit cu 44.000 de garduri. Circulația e deja un calvar, iar de joi se complică Zeci de mii de bariere au fost...

Delegaţia AUR, împotriva rezoluţiei PE privind sprijinul european pentru Ucraina

Delegaţia AUR, împotriva rezoluţiei PE privind sprijinul european pentru Ucraina Delegaţia AUR din Parlamentul European s-a poziţionat împotriva rezoluţiei privind sprijinul UE pentru Ucraina, adoptată...

Biden cere interzicerea puştii de asalt semiautomate de tip AR-15, folosită în tentativa de asasinare a lui Trump

Biden cere interzicerea puştii de asalt semiautomate de tip AR-15, folosită în tentativa de asasinare a lui Trump Preşedintele american Joe Biden cere interzicerea tipului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.