X

SUA vor adăuga pe lista de sancțiuni avioanele companiilor aeriene rusești

Americanii vor adăuga pe lista de sancțiuni care vizează Rusia avioanele operate de companiile aeriene rusești, potrivit Sky News, informează mediafax.

Aproximativ 25 de avioane Airbus operate de companiile aeriene rusești, despre care se crede că încalcă controalele la export ale SUA, vor fi incluse în cadrul sancțiunilor administrației Biden impuse Rusiei ca urmare a războiului din Ucraina.

Citește și : Sancţiunile afectează grav economia rusă

Americanii au identificat peste 150 de avioane Boeing și un avion Gulfstream care au zburat în Rusia din alte țări începând cu 2 martie sau în Belarus începând cu 8 aprilie.

Cele 25 de avioane Airbus A320, A321 și A330 sunt operate de Ural Airlines, S7 Airlines, Red Wings, Yamal Airlines, Nordwind și I-Fly.

Acestea sunt primele avioane adăugate pe lista de control.

Ordinele au ca scop interzicerea accesului companiilor aeriene la servicii de realimentare cu combustibil, piese de schimb și servicii de întreținere.

Citește și : Partidul lui Imran Khan este acuzat în Pakistan de finanţare ilegală din străinătate

„Statele Unite și partenerii noștri au aplicat controale extinse și puternice ale exporturilor în sectoare industriale, cum ar fi cel aerospațial, pe care Rusia le folosește pentru a-și susține agresiunea militară”, a explicat Matthew Axelrod, șeful departamentului de aplicare a normelor privind exporturile din cadrul Departamentului pentru comerț.

Tags: avioanerusiaSUAucraina
Categorii: Știrile zilei