X

SUA vor cumpăra 1,7 milioane de cutii conţinând un medicament Molnupiravir

Grupul farmaceutic Merck a anunţat miercuri că guvernul american a acceptat să cumpere aproximativ 1,7 milioane de cutii conţinând un medicament experimental dezvoltat de această companie împotriva maladiei COVID-19, denumit Molnupiravir, contra sumei de 1,2 miliarde de dolari, dacă noul tratament va fi autorizat pe piaţa din Statele Unite, informează Reuters, potrivit agerpres.

Noul medicament este testat în prezent într-un studiu clinic de fază 3 pentru a analiza potenţialul său de a reduce riscul de spitalizare şi de deces pentru persoanele infectate cu noul coronavirus.

Citește și: Captură-record de cocaină în Malta

Grupul Merck a precizat că intenţionează să solicite autorizarea în regim de urgenţă a medicamentului Molnupiravir cel mai devreme în a doua jumătate a anului 2021, dacă studiul clinic va furniza rezultate favorabile.

Noul medicament este administrat pe cale orală, în capsule, la fiecare 12 ore timp de cinci zile, iar o cutie de Molnupiravir conţine 10 capsule.

Citește și: Schimbările climatice, pandemia, China şi comerţul sunt incluse în summitul UE-SUA

Grupul Merck se aşteaptă să producă cel puţin 10 milioane de cutii de Molnupiravir până la sfârşitul acestui an şi a dezvăluit că poartă discuţii şi cu alte state care s-au declarat interesate de posibilitatea semnării unor acorduri ce prevăd achiziţionarea în avans a acestui medicament.

Grupul farmaceutic a decis să se concentreze asupra acestui medicament anti-COVID-19 după ce două dintre vaccinurile sale candidate nu au generat răspunsul imunitar dorit, determinând abandonarea acelui proiect în ianuarie 2021.

Tags: covid-19MerckMolnupiravirStatele Unite
Categorii: Știrile zilei