X

SUA vor distribui 80 de milioane de vaccinuri prin COVAX

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, va anunţa “poate chiar joi” un plan pentru a distribui ţărilor care au cea mai mare nevoie, în coordonare cu programul COVAX, 80 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, a anunţat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, citat de AFP, potrivit agerpres.

“În câteva zile, poate joi, preşedintele (Joe Biden) va anunţa cu mai multe detalii planul pe care l-a elaborat pentru a distribui 80 de milioane de doze de vaccin în întreaga lume”, a declarat miercuri secretarul de stat în cursul unei întrevederi la ambasada SUA la San José, în Costa Rica.

Citeşte şi: Tokyo cere Moscovei eliberarea pescarilor japonezi de pe un vas sechestrat – Black News

“Vom face totul în coordonare cu programul COVAX, pe baze ştiinţifice şi în funcţie de nevoile ţărilor, fără preconcepţii politice”, a subliniat, de asemenea, Antony Blinken, cu puţin timp înainte de a părăsi Costa Rica, unde a făcut o vizită de două zile.

Sistemul COVAX este un mecanism internaţional pus în practică pentru a asigura o distribuţie echitabilă a vaccinurilor împotriva COVID-19, în special către ţările cu venituri mici.

În prima zi a vizitei sale, şeful diplomaţiei de la Washington a evocat un anunţ despre distribuirea vaccinurilor în decurs de una până la două săptămâni.

Citeşte şi: Discotecile din Spania se redeschid – Black News

“Aşteptăm cu nerăbdare distribuirea (de vaccinuri de către Statele Unite) şi sperăm să fim incluşi în acest plan”, a declarat atunci preşedintele ţării gazdă, Carlos Alvarado.

Costa Rica, situată în America Centrală, este în prezent pe locul al şaselea în lume ca rată de contaminare: 596 de cazuri raportate în fiecare zi la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni.

Tags: Antony BlinkenCarlos AlvaradoCosta RicaCOVAXcovid-19Joe Bidensan joseSUAvaccin
Categorii: Știrile zilei