X

SUA vor efectua prima execuţie federală a unei femei din ultimele şapte decenii

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat vineri că a programat prima execuţie federală a unei femei din ultimele şapte decenii. Lisa Montgomery, condamnată pentru o crimă din 2004, va fi executată pe 8 decembrie, transmite Reuters, potrivit news.ro .

Montgomery, găsită vinovată pentru strangularea unei femei însărcinate în Missouri, va fi executată prin injecţie letală la penitenciarul Terre Haute din Indiana, potrivit unui comunicat al Departamentului de Justiţie.

Citește și : SUA critică refuzul Chinei de participare la Noul Tratat START

Ultima femei executată de guvernul SUA a fost Bonnie Heady, într-o cameră de gazare din Missouri, în 1953, potrivit Centrului pentru Informaţii privind Pedeapsa cu Moartea.

Departamentul de Justiţie a mai programat vineri executarea, pe 10 decembrie, a lui Brandon Bernard, care, împreună cu complicii săi, a omorât doi preoţi tineri, în 1999.

Cele două execuţii vor fi a opta şi a noua condamnare cu moartea puse în practică de guvernul federal în 2020.

Citește și : Numărul cazurilor de COVID-19 a explodat în Europa în ultima săptămână

În luna iulie, administraţia Trump a pus capăt unei suspendări informale a execuţiilor federale din ultimii 17 ani, în urma anunţului de anul trecut că Biroul Închisorilor va folosi un nou protocol pentru injecţiile letale, cu un singur medicament, comparativ cu o combinaţie de trei medicamente utilizate ultima oară în 2003.

Tags: Bonnie HeadycrimaexecutieLisa MontgomeryStatele UniteSUA
Categorii: Știrile zilei