X

SUA vor furniza Ucrainei un nou sistem de apărare antiaeriană Patriot

SUA vor furniza Ucrainei un nou sistem de apărare antiaeriană Patriot

Preşedintele american Joe Biden intenţionează să pună la dispoziţia Kievului un nou sistem de apărare antiaeriană Patriot pentru ca Ucraina să se protejeze de atacurile ruseşti, a informat marţi New York Times, citând surse guvernamentale americane anonime, potrivit DPA şi stiripesurse.ro.

Biden a luat decizia după o serie de întâlniri la nivel înalt săptămâna trecută, a precizat publicaţia.

Citeşte şi: Zelenski se aşteaptă ca refugiaţii ucraineni să se întoarcă acasă după încheierea războiului – Stiripesurse.md

John Kirby, directorul de comunicare al Consiliului Naţional de Securitate al SUA, nu a confirmat informaţia atunci când a fost întrebat despre acest subiect.

SUA vor furniza Ucrainei un nou sistem de apărare antiaeriană Patriot

Conform New York Times, sistemul în cauză se află în Polonia şi ar putea fi desfăşurat pe linia frontului din Ucraina în câteva zile.

Dacă va fi confirmat, acesta ar fi al doilea sistem Patriot fabricat în SUA furnizat Kievului de către Washington.

Biden a dat undă verde pentru primul sistem în urmă cu aproximativ 18 luni, când preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a deplasat în SUA pentru prima dată după invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina pentru a se adresa Congresului SUA.

SUA vor furniza Ucrainei un nou sistem de apărare antiaeriană Patriot

SUA au furnizat, de asemenea, Ucrainei rachete Patriot.

Patriot este considerat unul dintre cele mai avansate sisteme de rachete de apărare antiaeriană din războiul modern. Poate fi folosit pentru combaterea avioanelor, rachetelor balistice şi rachetelor de croazieră inamice. Rachetele de apărare pot lovi ţinte la o distanţă de aproximativ 100 de kilometri, la altitudini de până la 30 de kilometri.

Germania a furnizat, de asemenea, Ucrainei două astfel de sisteme şi s-a angajat să trimită încă unul. Zelenski, care s-a aflat marţi la Berlin pentru a participa la o conferinţă pentru reconstrucţia Ucrainei, le-a făcut, de asemenea, o vizită soldaţilor ucraineni care sunt instruiţi în prezent în Germania pentru a folosi Patriot.

Tags: Joe BidenJohn KirbyPatriotSUAucrainaVolodimir Zelenski
Război in Ucraina