SUA vor lua o decizie privind nivelul prezenţei lor în Africa în termen de două luni (şef de stat major)

Publicat:

SUA vor lua o decizie privind nivelul prezenţei lor în Africa, în special în regiunea unde operează Franţa şi G5 Sahel, în termen de circa două luni, a declarat luni şeful statului major american, generalul Mark Milley, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Nu există un calendar precis”, a declarat generalul unui mic grup de jurnalişti în avionul cu care revenea la Washington, după o reuniune la Paris cu omologul său francez, gen. Francois Lecointre.


Citește și : Senatorii care-l vor judeca pe Trump în procesul de impeachment au depus jurământul

“Vom avea probabil decizii la nivelul Departamentului Apărării într-o lună sau două, poate şase săptămâni, ceva de genul ăsta”, a adăugat el.

Secretarul apărării, Mark Esper, şi-a anunţat intenţia de a pune în aplicare strategia de apărare naţională definită de predecesorul său Jim Mattis, care reorientează eforturile Pentagonului către concurenţii strategici ai SUA – China şi Rusia – în detrimentul luptei anti-jihadiste.

Luni, generalul Milley a avertizat că SUA intenţionează să-şi reducă prezenţa în Africa, în contextul în care preşedintele francez Emmanuel Macron i-a reunit pe reprezentanţii ţărilor din G5-Sahel la Pau, în sudul Franţei, pentru a relansa eforturile acestei coaliţii din care fac parte Mali, Niger, Burkina Faso, Ciad şi Mauritania.

Palatul Elysee a reacţionat imediat, subliniind că susţinerea americană pentru operaţiunea Barkhane este “esenţială”.

Operaţiunea franceză Barkhane a mobilizat 4.500 de oameni în fâşia sahelo-sahariană, o întindere la fel de vastă ca Europa, pentru a lupta împotriva grupurilor armate.

Generalul Milley a dat asigurări că SUA nu au nicio intenţie de a se retrage total din Africa.

“Mulţi cred că ne retragem din Africa. Este o descriere eronată şi o exagerare”, a spus el.

Citește și : Unul dintre cei patru angajaţi ai agenţiei turce de presă Anadolu arestaţi în Egipt a fost eliberat

“Chestiunea la care lucrăm împreună cu francezii este nivelul de susţinere pe care îl asigurăm. Este prea mult? Este prea puţin? Este ceea ce trebuie?”, a mai spus generalul, subliniind că se întoarce la Washington pentru a-i transmite solicitările Parisului lui Mark Esper pentru ca acesta să ia o decizie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA) Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși...

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

VIDEO – Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona

Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona Cu o maree umană în alb şi roşu, oraşul Pamplona, din Nordul Spaniei, a deschis sâmbătă cele...

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi Un studiu vine cu noi informaţii cu privire la legătura dintre...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.