SUA vor să pună plăcuțe de ÎNMATRICULARE pe drone

Publicat:

Autorităţile de reglementare din SUA au propus joi să oblige proprietarii de drone să-şi echipeze aparatele cu plăcuţe de înmatriculare pentru a garanta mai bine securitatea spaţiului aerian, notează AFP, potrivit agerpres.

Agenţia americană a aviaţiei (FAA) şi alte agenţii federale intenţionează să identifice astfel mai uşor posibilele ameninţări şi să acţioneze în consecinţă.


Citește și: Un avion de pasageri S-A PRĂBUȘIT peste o zonă rezidențială. Cel puțin 14 oameni au murit! – VIDEO

Ele doresc în special să împiedice activităţile de contrabandă, de livrare a drogurilor ilegale sau a substanţelor periculoase, de spionaj sau de încălcare a vieţii private.

Propunerea, care se referă la toate dronele private de cel puţin 250 de grame, se află în faza de evaluare timp de 60 de zile înainte de a fi adoptată.

Circa 1,5 milioane de drone şi 160.000 de piloţi la distanţă s-au declarat până în prezent la FAA.

Citește și: Benjamin Netanyahu câștigă fără emoții șefia partidului său

Mai mulţi giganţi din domeniul tehnologiei ca Alphabet, compania-mamă a Google, şi Amazon, precum şi numeroase start-upuri utilizează drone pentru a livra alimente, medicamente şi alte produse.

DJI, un mare fabricant chinez de drone, a salutat decizia americană, apreciind că tehnologiile de identificare la distanţă vor permite utilizări mai complexe a aparatelor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Creștinii ortodocși de stil vechi îl cinstesc astăzi pe Sfântul Ilie

Creștinii ortodocși de stil vechi îl cinstesc astăzi pe Sfântul Ilie Creștinii ortodocși de stil vechi îl sărbătoresc astăzi, 2 august, pe Sfântul Proroc Ilie....

Dorin Recean face o vizită în Telenești

Dorin Recean face o vizită în Telenești Prim-ministrul Dorin Recean va efectua, pe 2 august, o vizită de lucru la Telenești. Șeful executivului va discuta...

Americanii îl recunosc pe Edmundo Gonzalez drept câștigător în alegerile din Venezuela

Americanii îl recunosc pe Edmundo Gonzalez drept câștigător în alegerile din Venezuela Statele Unite l-au recunoscut pe oponentul președintelui venezuelean Nicolas Maduro, candidatul opoziției Edmundo...

Turcia blochează fără explicaţii accesul la Instagram

Turcia blochează fără explicaţii accesul la Instagram Turcia a blocat accesul la platforma media socială Instagram; autoritatea naţională de reglementare în domeniul tehnologiei informaţiei a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.