X

SUA vor să pună plăcuțe de ÎNMATRICULARE pe drone

Autorităţile de reglementare din SUA au propus joi să oblige proprietarii de drone să-şi echipeze aparatele cu plăcuţe de înmatriculare pentru a garanta mai bine securitatea spaţiului aerian, notează AFP, potrivit agerpres.

Agenţia americană a aviaţiei (FAA) şi alte agenţii federale intenţionează să identifice astfel mai uşor posibilele ameninţări şi să acţioneze în consecinţă.

Citește și: Un avion de pasageri S-A PRĂBUȘIT peste o zonă rezidențială. Cel puțin 14 oameni au murit! – VIDEO

Ele doresc în special să împiedice activităţile de contrabandă, de livrare a drogurilor ilegale sau a substanţelor periculoase, de spionaj sau de încălcare a vieţii private.

Propunerea, care se referă la toate dronele private de cel puţin 250 de grame, se află în faza de evaluare timp de 60 de zile înainte de a fi adoptată.

Circa 1,5 milioane de drone şi 160.000 de piloţi la distanţă s-au declarat până în prezent la FAA.

Citește și: Benjamin Netanyahu câștigă fără emoții șefia partidului său

Mai mulţi giganţi din domeniul tehnologiei ca Alphabet, compania-mamă a Google, şi Amazon, precum şi numeroase start-upuri utilizează drone pentru a livra alimente, medicamente şi alte produse.

DJI, un mare fabricant chinez de drone, a salutat decizia americană, apreciind că tehnologiile de identificare la distanţă vor permite utilizări mai complexe a aparatelor.

Tags: Agenţia americană a aviaţiei (FAA)AlphabetamazondroneGoogleSUA
Categorii: Știrile zilei