SUA vor trata atacurile ‘ransomware’ drept ameninţări la adresa securităţii naţionale, nu doar simple infracţiuni

Publicat:

Statele Unite vor trata de acum înainte atacurile “ransomware” drept ameninţări la adresa securităţii naţionale, nu doar simple infracţiuni, a anunţat joi Casa Albă, transmite agenţia EFE, potrivit agerpres

Funcţionari de rang înalt din Administraţia preşedintelui Joe Biden au explicat, într-o discuţie cu presa, că noua clasificare va permite Departamentului de Stat şi Trezoreriei să impună sancţiuni entităţilor responsabile cu astfel de atacuri ce folosesc programe malware care preiau controlul unui sistem informatic şi cer bani deţinătorului acestuia pentru a-i reda accesul.


Citește și : Susţinerea SUA şi NATO pentru Ucraina riscă să antreneze ‘consecinţe catastrofale’

Obiectivul Washingtonului este ca aliaţii săi să se alăture eforturilor de urmărire a acestor entităţi, astfel încât să se “reducă suprafaţa Terrei unde indivizii pot comite asemenea delicte în impunitate”, precizează unul dintre funcţionari. “Dacă unui infractor i se va împiedica ieşirea din interiorul graniţelor Rusiei, probabil că aceasta va contribui la descurajarea lui” să comită astfel de atacuri, exemplifică el.

Schimbarea de politică este inclusă în noua Strategie Naţională pentru Securitate Cibernetică a Administraţiei americane, care urmăreşte să consolideze infrastructurile critice ale SUA în faţa ameninţării în creştere cu atacuri cibernetice.

Această strategie menţionează Rusia, China, Coreea de Nord şi Iran drept cei patru principali “actori malware” care trebuie combătuţi.

În cazul Chinei, este astfel criticată “viziunea autoritarismului digital” pe care Beijingul încearcă să o exporte către alte ţări şi care se bazează pe folosirea internetului pentru monitorizarea şi influenţarea populaţiei.

Cât despre Rusia, autorităţile americane menţionează eforturile de destabilizare a democraţiilor occidentale prin atacuri cibernetice sau interferenţe electorale, precum şi prin acordarea de azil hackerilor.

Strategia Washingtonului de impulsionare a securităţii cibernetice include măsuri din care unele au început deja să fie implementate, cum ar fi investiţiile în tehnologii ale informaticii cuantice sau consolidarea infrastructurilor cheie.

Citește și : Confruntare verbală între Rusia şi aliaţii din jurul SUA la reuniunea G20

Planul SUA se bazează pe cinci piloni, şi anume apărarea infrastructurilor critice (precum cea de electricitate), combaterea ameninţărilor, impulsionarea securităţii cibernetice prin măsuri de stimulare a pieţei, investiţii în tehnologiile viitorului şi dezvoltarea de alianţe internaţionale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Grijă mare de unde cumpărați alimente pe timp de caniculă. ANSA avertizează

Grijă mare de unde cumpărați alimente pe timp de caniculă. ANSA avertizează Aveți mare grijă de unde procurați produse alimentare în această perioadă caniculară, avertizează...

A început admiterea la liceu

A început admiterea la liceu La data de 6 iulie a demarat prima etapă a concursului de admitere în învățământul liceal care durează până la...

Ordonanțe de sechestru pe bunuri în valoare de circa 500 de mii de lei

Ordonanțe de sechestru pe bunuri în valoare de circa 500 de mii de lei Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a Centrului Național Anticorupție...

Postările judecătorilor ar putea fi analizate de inspecția judiciară

Postările judecătorilor ar putea fi analizate de inspecția judiciară Postările judecătorilor respinși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea în funcție pînă la atingerea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.