SUA vor trimite ajutor umanitar în Columbia pentru a răspunde crizei din Venezuela

Publicat:

Armata americană va transporta aproape 200 de tone de ajutor umanitar în Columbia pentru a răspunde crizei din Venezuela, a anunţat vineri un oficial al Ministerului american al Apărării, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Oficialul de la Pentagon a declarat sub rezerva anonimatului că ajutorul va fi transportat în zilele următoare, probabil la bordul unui avion de transport C-17.


Citește și : Canabis în scop medicinal. O ţară europeană a legalizat producţia

Într-un comunicat, Pentagonul a declarat că Statele Unite “rămân profund îngrijorate de criza din Venezuela şi de consecinţele acesteia asupra regiunii”.

Venezuela, din ce în ce mai izolată pe scena internaţională, trece printr-o criză economică gravă, populaţia confruntându-se cu o mare lipsă de hrană şi medicamente.

SUA, care nu mai recunosc legitimitatea lui Nicolas Maduro, au trimis deja mai multe tone de alimente şi medicamente la cererea opozantului Guaido Juan, preşedintele Parlamentului recunoscut preşedinte interimar al ţării de 50 de către ţări.

Donald Trump a avertizat Venezuela săptămâna aceasta că “toate opţiunile” sunt luate în considerare de Washington dacă Maduro continuă să refuze intrarea ajutorului american în ţară.

Citește și : Procurorul special Robert Mueller cere 24 de ani de închisoare în dosarul lui Donald Trump

Orice implicare a Pentagonului în această criză este strict limitată la logistica furnizării ajutorului umanitar, a precizat oficialul militar american.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.