SUA:Angajaţi ai Google au vrut să contracareze ordinul executiv în domeniul imigraţiei semnat de Trump prin modificarea rezultatelor căutărilor (WSJ)

Publicat:

Angajaţi ai Google au discutat strategii pentru a contracara ordinul executiv în domeniul imigraţiei semnat de preşedintele Donald Trump prin care se împiedica intrarea în Statele Unite a unor cetăţeni din ţări majoritar musulmane, dezvăluie vineri cotidianul Wall Street Journal (WSJ), potrivit AFP, scrie agerpres.

Discuţiile, care nu s-au concretizat niciodată, propuneau, de pildă, favorizarea conţinuturilor care propuneau asistenţă pentru aceste persoane, prin redirecţionarea internauţilor către grupuri de apărare a migranţilor.


Citește și : 12 morți și 14 răniți într-un nou atac jihadist în nordul Mozambicului

Ele au început prin e-mail la două zile după ce preşedintele Trump a semnat, în ianuarie 2017, prima versiune a ordinului său executiv controversat, ce viza iniţial şapte state, scrie WSJ.

Măsura a fost atacată pe multiple fronturi judiciare înainte de a fi validată, în cele din urmă, de Curtea Supremă în luna iunie, într-o formă modificată.

Angajaţii Google au mai avut în vedere adaptarea funcţiilor de căutare pentru contracararea ‘rezultatelor islamofobe, provenite din căutarea termenilor ”islam”, ”musulman”, ”Iran” etc.’ sau ”Mexic’, ‘hispanic’ şi ‘latino’, mai scrie cotidianul.

Un e-mail al unui angajat al departamentului de marketing face referire la un brainstorming în cadrul grupului cu privire la modalităţile de a reacţiona la ordinul executiv al lui Trump.

Aceste dezvăluiri ar putea să-l încurajeze pe preşedinte în criticile sale faţă de Google, pe care îl acuză că, în rezultatele căutărilor, blochează opiniile conservatoare.

Google a precizat însă că niciuna din ideile discutate nu a fost pusă în aplicare.

‘Google nu a manipulat niciodată rezultatele căutărilor şi nu a modificat niciunul din produsele sale pentru a promova o ideologie politică anume – nici în perioada campaniei politice actuale, nici în timpul alegerilor din 2016, nici după decretul prezidenţial al dlui Trump în privinţa imigraţiei’, a dat asigurări compania.

Citește și : Dominic Raab acuză UE că ‘pune frână’ negocierilor privind Brexit

‘Procedurile şi politica noastră nu ar fi permis manipularea rezultatelor căutărilor în scopul promovării unor ideologii politice’, mai spune Google.

Acesta se numără printre cele în jur de o sută de companii high-tech care au depus o plângere în justiţie în 2017, acuzând ‘daune importante aduse comerţului american, inovaţiei şi creşterii economice’ prin ordinul executiv respectiv.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Justiția iraniană a redus la jumătate pedeapsa cântăreţului Shervin Hajipour

Justiția iraniană a redus la jumătate pedeapsa cântăreţului Shervin Hajipour O curte de apel iraniană a redus la jumătate pedeapsa de trei ani de închisoare...

Pachete cu cocaină în valoare de 1 milion de dolari au ajuns pe o plajă din Florida în timpul furtunii Debby

Pachete cu cocaină în valoare de 1 milion de dolari au ajuns pe o plajă din Florida în timpul furtunii Debby Mai multe pachete care...

JO Paris 2024 – Tom Cruise, formaţiile franceze Phoenix şi Air vor participa la ceremonia de închidere

JO Paris 2024 - Tom Cruise, formaţiile franceze Phoenix şi Air vor participa la ceremonia de închidere După ceremonia de deschidere din 26 iulie, care...

Cineastul David Lynch spune că este prea bolnav pentru a mai regiza personal filme

Cineastul David Lynch spune că este prea bolnav pentru a mai regiza personal filme Cineastul David Lynch a declarat că acum este prea bolnav pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.