SUA:Numărul femeilor care mor din cauza supradozei de droguri s-a triplat în ultimele două decenii

Publicat:

Numărul femeilor din Statele Unite care mor din cauza supradozei de droguri a crescut de peste trei ori în ultimii aproape 20 de ani, relevă un nou raport al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), potrivit DPA, scrie agerpres.

Dintre cele 70.237 de persoane care au murit de supradoză de droguri în 2017 în SUA, 18.110 au fost femei cu vârste cuprinse între 30 şi 64 de ani, arată o statistică oficială. În 1999, 4.314 femei au murit din aceeaşi cauză.


Citește și : Captură record de droguri în 2018 în portul belgian Anvers. Zeci de tone de cocaină au fost confiscate

Această creştere înseamnă o schimbare semnificativă, în contextul în care timp de decenii abuzul de droguri fusese într-o majoritate covârşitoare o ameninţare la viaţa bărbaţilor.

Unele dintre cele mai mari creşteri ale ratei deceselor s-au înregistrat în rândul femeilor care nu par să se încadreze în aşteptările opiniei publice privind persoanele care abuzează de consumul de droguri, mai relevă studiul.

Astfel, numărul deceselor de supradoză printre femeile între 55 şi 64 de ani a crescut de cinci ori între 1999 şi 2017, asta şi în urma unei majorări de zece ori a numărului deceselor cauzate de opioide obţinute pe bază de prescripţie.

Descoperirea că femeile trecute bine de vârsta mijlocie folosesc în alte scopuri medicamente prescrise, abuzează de droguri ilegale şi probabil consumă combinaţii periculoase de stupefiante este mai mult decât o curiozitate. Adăugat la creşterea cu 80% a ratelor de sinucideri în rândul femeilor între 45 şi 64 de ani comparativ cu 1999, fenomenul sugerează că femeile sunt mult mai deprimate ca în trecut.

Citește și : Rusia va face totul pentru destrămarea Ucrainei, acuză Kievul

Alături de creşterea ratei deceselor în urma unor boli cauzate de consumul de alcool în rândul femeilor, supradozele letale sunt deseori numite “decesele disperării”. În ultimii trei ani, au început chiar să anuleze progresele obţinute în privinţa speranţei de viaţă în SUA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cinci permise de conducere falsificate, descoperite la punctele de trecere a frontierei, în ultimele 72 de ore

Cinci permise de conducere falsificate, descoperite la punctele de trecere a frontierei, în ultimele 72 de ore Angajații Poliției de Frontieră au demarat cercetări pe...

Angajații de la Calea Ferată nu și-au primit salariile de aproape cinci luni

Angajații de la Calea Ferată nu și-au primit salariile de aproape cinci luni Întreprinderea Calea Ferată urmează să vândă mai multe locomotive și vagoane vechi...

Aproape 5000 de copii, înmatriculați în liceele din Chișinău, în noul an școlar

Aproape 5000 de copii, înmatriculați în liceele din Chișinău, în noul an școlar Primăria Chișinău informează că etapa a II-a de înscriere pentru admiterea în...

A fost lansat procesul de preluare în gestiunea statului a autogărilor și stațiilor auto din Moldova

A fost lansat procesul de preluare în gestiunea statului a autogărilor și stațiilor auto din Moldova Agenția Proprietății Publice a lansat procesul de preluare în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.