Submarinul San Juan care a dispărut cu 44 de membri ai echipajului la bord ar fi EXPLODAT

Publicat:

Marina argentiniană a indicat joi că s-ar putea ca submarinul ARA San Juan care a fost dat dispărut săptămâna trecută, cu 44 de membri ai echipajului la bord, să fi explodat, dar a respins posibilitatea unui atac asupra navei, relatează agenţia agerpres .

Organizaţia Tratatului privind Interzicerea Totală a Testelor Nucleare (CTBTO), cu sediul la Viena, a înregistrat un eveniment scurt, violent, nenuclear şi anormal, ”asemănător cu o explozie”, pe 15 noiembrie, când a dispărut submarinul.


Informaţia este confirmată de un institut american, ce a înregistrat de asemenea ”o anomalie hidro-acustică” în apropiere de locul de unde submarinul a comunicat ultima dată cu Marina cu trei ore mai înainte, a declarat purtătorul de cuvânt al Marinei, Enrique Balbi. Acesta a localizat evenimentul în Golful San Jose, la 1.300 km sud de Buenos Aires.

Citește și : Germania : Poliţişti greci vor fi desfăşuraţi pe aeroporturile din Frankfurt şi Munchen

Enrique Balbi a precizat că Marina nu are nici o informaţie despre cauzele evenimentului raportat, dar a respins posibilitatea unui atac. ”Nu avem nici o dovadă pentru a confirma aceasta”, a afirmat el.

Potrivit media argentiniene, s-ar putea ca explozia să fi fost provocată de un scurtcircuit la bateriile submarinului, pe care echipajul l-a raportat înainte de a fi dat dispărut.

Până în prezent, Marina argentiniană a evitat să facă vreo legătură între problema tehnică şi dispariţia submarinului ARA San Juan.

Nu se ştie dacă eventuala explozie a avut loc în apropiere de suprafaţă sau mai în profunzime, adâncimea apei în zonă fiind de 3.000 circa de metri. ARA San Juan a putut să coboare până la o adâncime de 300 de metri.

Aproape 4.000 de persoane din 10 ţări participă, cu vapoare şi avioane, la operaţiunile de căutare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Carlos Alcaraz şi-a tatuat Turnul Eiffel pe glezna stângă

VIDEO - Carlos Alcaraz şi-a tatuat Turnul Eiffel pe glezna stângă Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz va participa la Jocurile Olimpice de la Paris...

Neymar îi urează bun venit bebelușului nr. 3 la mai puțin de 9 luni după despărțirea de Biancardi

Neymar îi urează bun venit bebelușului nr. 3 la mai puțin de 9 luni după despărțirea de Biancardi Neymar și-a salutat în privat cel de-al...

Recipiente pentru copii marca Jocurilor Olimpice, retrase de pe piață în Franța

Recipiente pentru copii marca Jocurilor Olimpice, retrase de pe piață în Franța Autoritățile franceze recheamă recipiente de apă pentru copii marca Jocurilor Olimpice, deoarece conțin...

Blocarea acţiunii unei singure proteine ar putea prelungi viaţa umană (studiu)

Blocarea acţiunii unei singure proteine ar putea prelungi viaţa umană (studiu) Prin blocarea unei singure proteine oameni de ştiinţă susţin că au reuşit să extindă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.