X

Substanţe interzise depistate în bagajele a doi cetățeni străini

Substanţe interzise depistate în bagajele a doi cetățeni străini

Doi cetățeni din Israel sunt documentați pentru deținerea de pastile cu un conținut de substanțe, aflate sub control național și droguri de risc.

Citește și: Majoritatea exporturilor din UTA Găgăuzia merg în Europa

În primul caz, la Punctul de Trecere a Frontierei Otaci s-a prezentat, pe direcția ieșire din țară, un autoturism înmatriculat în Ucraina, având la bord mai mulți pasageri. În urma controlului efectuat asupra bagajelor acestora, echipa comună a descoperit, ascunse și nedeclarate, 64 de comprimate care fac parte din categoria substanțelor interzise. Pastilele s-au dovedit ale unuia dintre pasageri, un israelian în vârstă de 54 de ani, care a declarat că substanțele îi aparțin și le folosea pentru uz propriu.

La câteva ore diferență, în Punctul de trecere a frontierei Costești, pe sensul de intrare în Republica Moldova, în urma controlului suplimentar a bagajelor altor doi pasageri dintr-un autoturism, în geanta personală a unui cetățean israelian, în vârstă de 53 de ani, au fost depistate și ridicate 10 pastile cu efect psihotrope.

Pastilele cu substanță interzisă au fost ridicate și sunt pasibile confiscării speciale, iar investigațiile sunt continuate de Serviciul Vamal.

Tags: poliţia de frontierăServiciul Vamalsubstanțe interzise
Știrile zilei