X

Suburbiile municipale s-au pomenit în blocaj financiar

Suburbiile municipale s-au pomenit în blocaj financiar

Suburbiile capitalei s-au pomenit în blocaj financiar. Municipalitatea nu poate să transfere bani suburbiilor pentru investițiile stabilite în 2024.

Citește și: Un șarpe a provocat panică la Ciocana. S-a ascuns sub carosiera unui automobil

Potrivit administrației publice locale, este vorba despre o sumă de peste 100 de milioane de lei.  În vederea soluționării problemei respective, săptămâna trecută, a avut loc o ședință la Ministerul Finanțelor cu reprezentanții Cancelariei de Stat, cu primarii din suburbii în ale căror localități nu putem efectua transferuri.

„Toate soluțiile oferite de municipalitate nu au fost acceptate de Ministerul Finanțelor. Respectiv, suburbiile sunt în imposibilitate de a face aceste transferuri, care, apropo, sunt esențiale. Este vorba de reparații în școli, iluminat stradal, drumuri, terenuri de joacă. Primarii din aceste suburbii nu pot începe licitații și nu pot plăti agenții economici pentru lucrările făcute”, anunță primarul general al capitalei, Ion Ceban.

Și de această dată, primăria invocă imixtiune în treburile municipalității și politizarea situației.

Precizăm că deși suntem în luna aprilie, capitala nu are încă un buget aprobat pentru anul în curs, iar toate activitățile municipale se desfășoară în baza paremetrilor bugetari ai anului trecut.

Tags: blocaj financiarbuget municipalPrimăria municipiului Chișinăusuburbiile capitalei
Știrile zilei