X

Subvenții de până la 2 500 de euro din partea UE pentru jurnaliști și mass-media independente din Moldova

Subvenții de până la 2 500 de euro din partea UE pentru jurnaliști și mass-media independente din Moldova

Potrivit Delegației UE în Moldova, granturile vor permite beneficiarilor să achiziționeze echipamentul necesar pentru siguranța digitală și implementarea campaniilor de siguranță online.

Inițiativa vizează îmbunătățirea capacității profesioniștilor și a instituțiilor media din Moldova de a produce conținut de calitate, de a combate dezinformarea și de a asigura accesul publicului la informații fiabile. Se va acorda prioritate participanților din suburbiile Chișinăului și din comunitățile rurale, potrivit infomarket.md.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 20 septembrie. În plus, redacțiile și jurnaliștii moldoveni independenți pot aplica pentru granturi mici, care vor fi utilizate pentru a implementa activități care vizează consolidarea echipei, sprijin psihologic, combaterea epuizării profesionale și asistență juridică.

Subvențiile de până la 2 500 de euro vizează consolidarea rezilienței și a eficacității profesioniștilor din mass-media. Fondurile ar trebui să îi ajute să combată dezinformarea și să ofere publicului informații credibile.

Solicitanții din zonele rurale și din afara Chișinăului vor fi prioritari. Proiectul include 10 granturi de până la 2.500 de euro. Prioritate vor avea solicitanții care nu au beneficiat anterior de asistență.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Tags: mass-mediaMoldova
Cultură și Media