Subvențiile agricole sunt un obstacol pentru obiectivele UE împotriva schimbările climatice

Publicat:

Liderii europeni au stabilit luna aceasta mai multe obiective împotriva schimbărilor climatice și pentru a salva speciile pe cale de dispariție, însă unul dintre impedimente este chiar programul de subvenții în agricultură în valoare de 65 de miliarde de dolari pe an, relatează The New York Times, scrie mediafax.

Europa cheltuie aproximativ 40% din bugetul său în programul pentru agricultură, cu toate acestea subvențiile pentru fermier au avut consecințe grave asupra mediului și au lăsat urme adânci pe continent, precum gazul emanat din algele în descompunere pe plajele din nord-vestul Franței, sau diminuarea populațiilor de păsări, consecință care amenință întregul ecosistem.


Citește și : De Crăciun, Papa Francisc celebrează iubirea necondiţionată şi faptele bune

Luna aceasta, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat o “înțelegere ecologică” prin care intenționează să transforme Europa în primul continent neutru din punct de vedere al climei până în anul 2050.

“Acesta este momentul de primul om pe lună al Europei”, a declarat șefa Executivului UE.

Cu toate acestea, opoziția se adună deja pentru un plan mai mare. Polonia, care depinde foarte mult de cărbune pentru energie, a renunțat la termenul limită pentru a deveni neutră din punct de vedere al climei.

Polonia are mai multe ferme decât orice altă țară care are graniță cu Marea Baltică. Multe din fermele de animale au primit subvenții care încurajează producția de la Uniunea Europeană.

Oficialii europeni susțin de mulți ani că ecologizarea agriculturii va ajuta la reducerea emisiilor, menținerea spațiului verde și salvarea animalelor sălbatice.

În 2004, oamenii de știință au publicat două rapoarte care acuzau subvențiile în agricultură pentru reducerea populației de păsări și pentru “efecte adverse severe pentru biodiversitate”.

Citește și : Mesajul de Crăciun al arhiepiscopului Pizzaballa la Betleem: ‘Hristos s-a născut pentru inima omului, nu pentru putere’

În 2011, Blocul comunitar a stabilit un obiectiv de a opri și inversa reducerea speciilor până în 2020.

Deși impunerea schimbărilor ar lua doar o parte mică din bugetul pentru agricultură, Uniunea Europeană se așteaptă să nu atingă obiectivele privind biodiversitatea anul viitor.

Un raport recent arată că “nu a fost făcut niciun progres semnificativ”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netflix continuă să-și crească numărul de abonați și veniturile

Netflix continuă să-și crească numărul de abonați și veniturile Numărul abonaților Netflix a crescut cu 16,5% de la an la an în ultimul trimestru, încă...

Acțiunile CrowdStrike și Microsoft au scăzut la bursă, după întreruperea majoră a serviciilor

Acțiunile CrowdStrike și Microsoft au scăzut la bursă, după întreruperea majoră a serviciilor Acţiunile companiilor americane CrowdStrike, specializată în securitate cibernetică, şi Microsoft au scăzut...

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.