Sudanezii sunt chemați la noi proteste în Khartoum – VIDEO

Publicat:

 Organizatorii mişcării de contestare antiguvernamentală din Sudan au făcut apel joi la locuitorii din Khartoum să vină masiv în faţa cartierului general al armatei din capitală, după ce media de stat au indicat că armata va face ”o declaraţie importantă în curând”, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Facem apel la oamenii noştri din capitala Khartoum şi din regiunea din împrejurimi să meargă imediat în sectorul adunărilor şi să nu plece înainte de difuzarea viitorului nostru comunicat”, a indicat Asociaţia profesioniştilor sudanezi într-un comunicat. Mii de manifestanţi s-au adunat deja în faţa sediului armatei din Khartoum pentru cea de-a şasea zi consecutiv.


Citește și: Brexitul a fost AMÂNAT până la sfârșitul lui octombrie

Potrivit radioului şi televiziunii de stat, armata sudaneză va face ”o declaraţie importantă în curând”, în timp ce mii de manifestanţi protestează în faţa cartierului său general din Khartoum cerând demisia preşedintelui Omar el-Beshir.

”Armata sudaneză va difuza o declaraţie importantă în curând. Aşteptaţi-o”, a afirmat un prezentator al televiziunii de stat.

Media de stat nu au oferit mai multe detalii şi difuzează cântece patriotice, în timp ce contestarea populară a intrat în cea de-a şasea zi consecutiv.

Citește și: Principalele concluzii ale summit-ului privind Brexitul

Mai multe vehicule militare care transportă trupe au intrat la primele ore ale dimineţii în complexul în care se află cartierul general al armatei, au declarat martori pentru AFP.

În acest complex se află de asemenea reşedinţa oficială a preşedintelui Beshir şi Ministerul Apărării. Omar el-Beshir (75 de ani) se află la putere în Sudan de trei decenii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un cetățean străin care s-ar fi implicat în treburile interne ale Republicii Moldova, expulzat din țară

Un cetățean străin care s-ar fi implicat în treburile interne ale Republicii Moldova, expulzat din țară Un străin, în vârstă de 60 ani a fost...

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România CCR a transmis sâmbătă seară un comunicat de presă în care a precizat că a respins...

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă Comisia Electorală Centrală informează că începând cu 7 octombrie 2024, pot fi...

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa Rușii au lansat noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa în noaptea de sâmbătă spre duminică....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.