X

Sudanul de Sud: 10 soldați au fost condamnați pentru abuzuri și crime

O instanță militară din Sudanul de Sud a condamnat 10 soldați la închisoare de la șapte ani la detenție pe viață, fiind acuzați că în 2016 au abuzat mai mulți voluntari străini din cadrul unor organizații umanitare și au ucis un jurnalist local, informează postul BBC, potrivit mediafax.

Crimele au fost săvârșite în timpul unui atac care a avut loc în hotelul Terrain din capitala Juba, în 2016. Mai mult de 70 de persoane, inclusiv doi activiști de menținere a păcii ai ONU au fost uciși în atac. Cinci voluntari străini au fost abuzați atunci când trupele au luat cu asalt hotelul.

Citește și : Cel puțin 4 persoane au murit, inclusiv atacatorul, după un incident armat într-o bancă din statul american Ohio

Instanța a cerut guvernului să acorde familiei jurnalistului John Gatluak 51 de vaci ca despăgubire. El a fost cazat în hotelul respectiv în momentul atacului, fiind ucis.

Doi soldați au fost condamnați pentru uciderea jurnalistului și condamnați la închisoare pe viață.

Unul dintre soldații acuzați a fost achitat, iar un altul a murit în detenție din cauze naturale.

Citește și : CUTREMUR de 7,8 în largul insulelor Fiji (USGS)

Trei soldați au fost găsiți vinovați de abuzul angajaților hotelului, patru de hărțuire sexuală și unul pentru furt și jaf armat. Aceștia au fost condamnați la închisoare între șapte și 14 ani.

Un raport al ONU asupra atacului a acuzat activiști de menținere a păcii ai ONU de faptul că nu și-au îndeplinit datoria de a proteja civilii.

Tags: abuzuricrimeinchisoareJohn GatluaksoldatiSudanul de sud
Categorii: Știrile zilei