Suedeza care a încercat să blocheze expulzarea unui afgan scapă cu amendă

Publicat:

O studentă suedeză a fost condamnată luni la plata unei amenzi pentru că a întârziat decolarea unui avion la bordul căruia se afla un afgan expulzat, o scenă difuzată în direct pe Facebook şi care a făcut înconjurul lumii în vara trecută, relatează AFP, potrivit agerpres.

La 23 iulie 2018, Elin Ersson, o studentă la sociologie în vârstă de 23 de ani, s-a filmat cu telefonul mobil la bordul unui avion al companiei Turkish Airlines care urma să decoleze de la Goteborg cu destinaţia Istanbul.


Citește și: SUA își deschid un centru medical militar în Emiratele Arabe Unite

Tânăra, care fusese în contact cu membrii familei unui solicitant de azil afgan ce urma să fie expulzat, se îmbarcase în avion, având asupra sa bilet şi paşaport, cu intenţia fermă de a împiedica operaţiunea.

Bărbatul respectiv nu s-a aflat la bord, dar printre pasageri figura un alt afgan, expulzat după ce ispăşise o pedeapsă cu închisoare.

În lacrimi şi apostrofată de unii pasageri, dar aplaudată de alţii, tânăra a refuzat timp de 15 minute să se supună somaţiilor repetate ale personalului de cabină de a reveni la locul său.

‘Voi merge să mă aşez atunci când această persoană va fi părăsit avionul, pentru că riscă să moară’, a explicat Elin Ersson în limba engleză.

Citește și: Mai mulți europarlamentari se plâng că n-au fost lăsați să intre în Venezuela

În cele din urmă, comandantul de bord a dat ordin ca tânăra să fie debarcată, la fel şi afganul expulzat şi însoţitorul său.

Elin Ersson a fost trimisă în judecată pentru ‘infracţiune la legile transportului aerian’ şi condamnată, luni, la achitarea unei amenzi de 3.000 coroane sudeze (285 euro).

Cei doi afgani au fost între timp expulzaţi din Suedia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.