X

Suedia a anunțat un pachet record de ajutor militar – 683 de milioane de dolari pentru Ucraina

Suedia a anunțat un pachet record de ajutor militar – 683 de milioane de dolari pentru Ucraina

Suedia a alocat Ucrainei cel mai mare dintre cele 15 pachete de ajutor militar în valoare de 7,1 miliarde de coroane suedeze (aproximativ 683 de milioane de dolari). Ministrul suedez al Apărării, Paul Jonson, a anunțat acest lucru pe 20 februarie pe rețeaua X.

Citește și A fost lansată cea de-a XXI-a ediție a concursului „Marca comercială a anului”

Potrivit acestuia, pachetul a fost format pe baza celor mai stringente nevoi ale Ucrainei și în conformitate cu coalițiile formate în cadrul grupului de contact privind asistența internațională pentru Ucraina (format Ramstein).

„Suedia va furniza mai multă muniție de artilerie, sistemul de apărare aeriană RBS70, rachete antitanc (TOW), grenade de mână și lansatoare de grenade Carl Gustaf, precum și provizii medicale și asistență economică pentru finanțarea achiziției de arme suplimentare. În plus, Suedia va furniza Ucrainei 10 bărci CB 90 (de luptă) Boat 90), 20 de bărci de grup și arme subacvatice”, a menționat Jonson. El a menționat că partea suedeză alocă aproximativ 1 miliard de coroane suedeze pentru achiziții comune cu Danemarca pentru trupele ucrainene.

“Ucraina își apără nu numai propria libertate, ci și libertatea întregii Europe. Suedia va sta de partea Ucrainei atâta timp cât va fi necesar. Rusiei nu i se poate permite să câștige acest război”, a conchis el.

Tags: a anunțatde ajutor militarSuediaun pachet record
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei