Suedia a depăşit pragul de 2.000 de morţi de COVID-19

Publicat:

Autorităţile sanitare suedeze au anunţat joi 84 de noi decese cauzate de COVID-19, majorând bilanţul oficial al epidemiei la peste 2.000 de morţi în această ţară care a luat măsuri mai suple decât majoritatea ţărilor europene pentru frânarea pandemiei, informează AFP, scrie agerpres.

Astfel, regatul cu o populaţie de 10,3 milioane de locuitori numără deja 16.755 de cazuri de contaminare şi 2.021 de decese, cu o rată a mortalităţii mult mai mare decât în alte ţări nordice.


Citește și : Bilanțul pandemiei de COVID-19 în Marea Britanie

De asemenea, autorităţile sanitare suedeze au revenit joi asupra vârfului epidemiei înregistrat în regiunea capitalei Stockholm, epicentrul virusului în această ţară: o perioadă anunţat ca fiind înregistrat pe 15 aprilie, în final vârful ar fi fost înregistrat cu o săptămână mai devreme, pe 8 aprilie.

Potrivit cifrelor revizuite ale Agenţiei publice de sănătate, 70.500 de locuitori din capitala suedeză şi din regiunea ei – dintr-un total de 2,3 milioane – erau la 8 aprilie potenţial purtători ai virusului.

“Numărul de persoane infectate este în continuare ridicat, nu este momentul să relaxăm măsurile de precauţie”, a declarat într-o conferinţă de presă Anders Wallensten, epidemiolog al Agenţiei de sănătate.

Potrivit autorităţilor sanitare, un sfert din populaţia care locuieşte la Stockholm şi în regiunea capitalei ar fi contaminată cu noul tip coronavirus până la 1 mai.

Citește și : OMS avertizează în legătură cu o relaxare a restricţiilor în Europa

În Suedia, spre deosebire de alte ţări europene, izolarea populaţiei nu este de actualitate pentru frânarea epidemiei. Singurele constrângeri majore sunt interzicerea adunărilor publice de peste 50 de persoane, precum şi vizitele în căminele de bătrâni. În rest, guvernul a făcut apel la civism, cerându-i fiecăruia “să-şi asume responsabilităţile” şi să respecte recomandările sanitare.

Joi, spitalul universitar Karolinska a anunţat decesul unei infirmiere de 40 de ani, testată pozitivă pentru coronavirus. Un responsabil al spitalului în care lucra infirmiera a precizat cu toate acestea la televiziunea publică suedeză că deocamdată cauza decesului nu a fost confirmată.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.