Suedia a găsit soluţia: Îi va plăti ‘regeşte’ pe imigranţii care se întorc de unde au venit

Publicat:

Suedia a găsit soluţia: Îi va plăti ‘regeşte’ pe imigranţii care se întorc de unde au venit

Guvernul conservatorului Ulf Kristersson a făcut din reducerea imigrației ilegale una dintre prioritățile sale, scrie LA RAZON, potrivit stiripesurse.ro.

Suedia a anunțat că le va plăti până la 30.000 de euro imigranților care se întorc în țările lor de origine. Astfel, guvernul premierului Ulf Kristersson înmulțește stimulentul economic actual cu 30.


Citeşte şi: Cel mai ţintit atac din istorie! Pagerele libanezilor AU EXPLODAT din senin (VIDEO)! Sunt mulţi morţi şi mii de răniţi! – Stiripesurse.md

Țara nordică, care din anii 1970 până în anii 2010 s-a lăudat cu unele dintre cele mai liberale politici de azil și integrare din lume, trece printr-o “schimbare de paradigmă” în abordarea sa, potrivit spuselor noului său ministru al Migrației, Johan Forssell.

Suedia a găsit soluţia: Îi va plăti ‘regeşte’ pe imigranţii care se întorc de unde au venit

Suma pe care intenționează să le-o ofere migranților pentru a pleca pare a fi cea mai generoasă din Europa. Față de 11.400 de euro în Danemarca, 5.400 în Norvegia și 3.000 în Regatul Unit.

În sistemul suedez, instituit în 1984, limita maximă este de 890 de euro pentru persoane fizice și de 3.500 de euro pentru familii. Nu i s-a făcut prea multă publicitate și anul trecut a profitat de ea doar o persoană.

În urmă cu cincizeci de ani, când Germania de Vest începea să fie un pionier în Europa în acordarea primului ajutor pentru repatrierea imigranților, Suedia a mers în direcția opusă, îmbrățișând multiculturalismul și primind un număr mare de solicitanți de azil și refugiați relocați. Această agendă s-a modificat treptat de la criza migrației europene din 2015 și 2016, când Suedia a primit mai mulți solicitanți de azil pe cap de locuitor decât orice altă țară.

Suedia a găsit soluţia: Îi va plăti ‘regeşte’ pe imigranţii care se întorc de unde au venit

Deși sondajele sugerează că publicul continuă să primească migranți, o cincime din electorat s-a îndreptat către democrații suedezi de dreapta radicală, în mare parte din cauza preocupărilor datorate legăturilor dintre războiul între bande și circumscripții cu un nivel ridicat de imigranți de prima și a doua generație.

Guvernul de coaliție conservator, care este susținut de Partidul Democrat din Suedia, a făcut din reducerea imigrației ilegale una dintre prioritățile sale centrale, alături de măsuri de integrare mai dure și restabilirea ordinii și legii.

În iulie, el a anunțat că, pentru prima dată în decenii, mai mulți oameni părăsesc Suedia decât vin în țară și că numărul de noi cereri de azil a fost la cel mai scăzut nivel de la sfârșitul anilor 1990.

Baza empirică pentru stimulentele de repatriere este variată. Studiile asupra schemelor similare cu sume mai mici în Norvegia, Germania și Țările de Jos sugerează că acestea tind să crească numărul de ieșiri, dar efectele nu sunt foarte mari.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Una dintre cele mai populare cântăreţe din Grecia a suferit un accident vascular cerebral în timpul unui concert

Una dintre cele mai populare cântăreţe din Grecia a suferit un accident vascular cerebral în timpul unui concert Una dintre cele mai populare cântăreţe din...

Germania, pregătită să devină ‘un pilon central’ al apărării europene

Germania, pregătită să devină 'un pilon central' al apărării europene Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat joi, la Vilnius, că ţara sa este...

Google începe să îi avertizeze pe utilizatori despre recenziile false de pe Maps

Google începe să îi avertizeze pe utilizatori despre recenziile false de pe Maps  Google introduce avertismente pentru locurile cu recenzii false, o noutate binevenită pentru...

Melania Trump a vorbit despre tentativele de asasinat asupra soțului ei

Melania Trump a vorbit despre tentativele de asasinat asupra soțului ei Melania Trump a discutat despre tentativele de asasinat asupra soțului său, într-un interviu rar,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.