Suedia a încheiat ancheta care îl viza pe Joost Klein, concurentul exclus de la Eurovision

Publicat:

Suedia a încheiat ancheta care îl viza pe Joost Klein, concurentul exclus de la Eurovision

Suedia a încheiat o anchetă în cazul olandezului Joost Klein, participant la Eurovision, care a fost descalificat din finala din 2024 de la Malmö după ce o operatoare l-a acuzat de comportament “ameninţător”, a anunţat procuratura, potrivit The Guardian.

Cântăreţului i s-a interzis să interpreteze piesa sa “Europapa” cu câteva ore înainte de finala Eurovision din 11 mai, după ce o membră a echipei de producţie a afirmat că acesta a făcut o mişcare ameninţătoare la adresa ei după prestaţia sa din semifinală, cu două zile înainte, potrivit stiripesurse.


Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

Radiodifuzorul olandez responsabil pentru piesa lui Klein, Avrotros, a declarat la momentul respectiv că acesta a fost filmat imediat după ce a coborât de pe scenă, “împotriva unor acorduri clare” şi împotriva indicaţiilor sale repetate că nu doreşte să fie filmat, şi că descalificarea sa nu a fost, prin urmare, proporţională.

Luni, procuratura suedeză a declarat că a ajuns la concluzia că Joost Klein a făcut “o mişcare care a lovit camera de filmat a femeii”, dar că cursul evenimentelor “a fost rapid şi a fost perceput diferit de martorul incidentului”.

“Astăzi am închis ancheta, deoarece nu pot dovedi că actul a fost capabil să provoace o teamă gravă sau că bărbatul a avut o astfel de intenţie”, a declarat procurorul principal Fredrik Jönsson.

Avrotros a declarat agenţiei de presă olandeze ANP că este în continuare “profund dezamăgită” de descalificarea lui Klein şi că intenţionează să aibă o întâlnire cu European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului, pentru a discuta problema.

Managerul lui Klein a declarat pentru ANP: “Noi, ca echipă, suntem incredibil de fericiţi şi uşuraţi că această perioadă de incertitudine a luat sfârşit. În cele din urmă, o putem spune cu voce tare: nu a existat niciodată un motiv pentru acest caz”.

Cu toate acestea, EBU a declarat că îşi menţine decizia de descalificare a concurentului olandez. “Aceasta a fost o investigaţie pentru a stabili dacă a fost comisă o faptă penală şi nu dacă domnul Klein s-a comportat necorespunzător şi a încălcat regulile şi procedurile ESC”, a declarat EBU. “Prin urmare, această nouă evoluţie nu are niciun impact asupra deciziei noastre, pe care o menţinem în totalitate”.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

Cea de-a 68-a ediţie a concursului multinaţional de cântece a fost marcată de ample proteste pro-Palestina în jurul arenei Malmö din cel de-al treilea oraş ca mărime al Suediei, unii dintre aceştia criticând organizatorii pentru că au permis Israelului să participe în timp ce era angajat într-un conflict militar cu Gaza.

În cadrul unei conferinţe de presă tensionate care a urmat semifinalei, mai mulţi artişti, printre care şi Klein, au părut să-şi exprime frustrarea cu privire la faptul că disputa privind includerea Israelului a umbrit competiţia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rămăşiţele a două victime ale erupţiei Vezuviului din anul 79, descoperite de arheologi la Pompei

Rămăşiţele a două victime ale erupţiei Vezuviului din anul 79, descoperite de arheologi la Pompei Rămăşiţele a două victime ale erupţiei Vezuviului din anul 79...

Jude Law joacă în ‘Skeleton Crew’, un nou serial din universul ‘Star Wars’

Jude Law joacă în 'Skeleton Crew', un nou serial din universul 'Star Wars' Saga "Star Wars" va include un nou serial, intitulat "Skeleton Crew",...

În exclusivistul Portofino, destinaţie a bogaţilor şi celebrităţilor, vecinii se spionează pentru a raporta poliţiei cine îşi instalează aer condiţionat

În exclusivistul Portofino, destinaţie a bogaţilor şi celebrităţilor, vecinii se spionează pentru a raporta poliţiei cine îşi instalează aer condiţionat Este foarte cald în Portofino,...

Ecologiştii solicită Tanzaniei să interzică vânătoarea sportivă de elefanţi

Ecologiştii solicită Tanzaniei să interzică vânătoarea sportivă de elefanţi Ecologiştii au solicitat Tanzaniei să pună capăt vânătorii de elefanţi pentru trofee într-o vastă rezervaţie care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.