Suedia: Un bărbat a fost condamnat la închisoare pentru că spiona refugiaţi tibetani în folosul Chinei

Publicat:

Un tribunal suedez a condamnat vineri la închisoare un bărbat ce spiona refugiaţi tibetani şi transmitea informaţiile unui agent care lucrează pentru serviciile de securitate chineze, informează Reuters, potrivit agerpres.

Tribunalul a declarat că bărbatul condamnat a călătorit de mai multe ori în Polonia pentru a se întâlni cu un ofiţer de informaţii chinez şi că aceste întâlniri făceau parte dintr-un proces cuprinzător de spionare a tibetanilor care trăiesc în Suedia.


Citește și : UE trimite o echipă de observatori la alegerile din Pakistan

“Chiar dacă informaţiile colectate de bărbat ar părea banale, ele ar fi putut provoca daune considerabile tibetanilor atât în Suedia cât şi în străinatate”, a declarat judecătorul într-un comunicat.

Instanţa l-a condamnat pe bărbat, care are mama tibetană, la un an şi zece luni de închisoare. Documentul parţial redactat de tribunal nu menţionează cetăţenia sau numele bărbatului, dar dezvăluie că el a venit în Suedia ca refugiat prin Nepal.

El era suspectat că strângea informaţii despre locuinţele exilaţilor, situaţia familială, activităţile politice şi întâlnirile lor.

Forţele chineze au intrat în Tibet în 1950 şi au preluat controlul în cursul a ceea ce guvernul numeşte o “eliberare paşnică”.

Citește și : Cristiano Ronaldo a fost CONDAMNAT la ÎNCHISOARE!

Grupurile internaţionale pentru drepturile omului şi exilaţii condamnă în mod curent ceea ce numesc dominaţia opresivă a Chinei, afirmând că supravegherea omniprezentă şi desfăşurarea forţelor militare sunt folosite pentru a intimida şi reduce la tăcere disidenţa. China respinge acuzaţiile.

Aproximativ 140 de tibetani trăiesc în Suedia, potrivit Comunităţii Tibetane din Suedia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.