X

Suedia foloseşte tehnologia digitală pentru a preveni atacuri cu vehicule

Autorităţile suedeze şi producători de vehicule ca Volvo şi Scania urmează să prezinte o modalitate prin care tehnologia digitală ar putea împiedica utilizarea camioanelor în comiterea de atacuri teroriste în oraşe, relatează dpa, potrivit agerpres.

Interesul pentru tehnologia cunoscută sub numele de ”geo-fencing a crescut după atacul cu camion comis în aprilie 2017 în capitala suedeză Stockholm şi care s-a soldat cu cinci morţi.

Citeşte şi: Doi poliţişti au fost împuşcaţi mortal în Belgia – VIDEO

Utilizând sistemul global GPS pentru a localiza un vehicul, tehnologia ”geo-fencing” ar putea reduce automat viteza unui vehicul – limitând astfel riscul de accident – dacă vehiculul se îndreaptă spre o zonă pietonală.

Din 2016, în multe oraşe din Europa, Barcelona, Londra, Berlin şi Nisa, au avut loc atacuri cu vehicule care au vizat trecători şi care s-au soldat cu victime.

Proiectul, care este prezentat marţi, este condus de Administraţia suedeză de transport şi susţinut de guvern şi oraşele Stockholm şi Göteborg.

Citeşte şi: Corupţie la cel mai înalt nivel. Un lider al partidului de guvernământ spaniol condamnat la zeci de ani de închisoare

Un alt beneficiu potenţial al acestui proiect ar fi o reglementare în ceea ce priveşte consumul de combustibil sau accesul unor vehicule, în baza unor standarde în ceea ce priveşte emisiile de noxe, în anumite zone.

Unii transportatori folosesc deja tehnologia ”geo-fence” pentru a localiza un vehicul cu GPS. Alerta se declanşează atunci când un vehicul se abate de la traseul stabilit.

Tags: barcelonaberlinGoteborglondranisaScaniaStockholmSuediaVolvo
Categorii: Diaspora