X

Suedia înregistrează cel mai mic număr de cereri de azil din ultimii opt ani

Numărul solicitanţilor de azil sosiţi în Suedia în 2017 a fost 25.666, cel mai mic din ultimii opt ani, indică datele Agenţiei suedeze pentru migraţie (Migrationsverket), relatează miercuri thelocal.se, conform agerpres.

Spre comparaţie, în 2016 au ajuns pe teritoriul suedez aproximativ 28.500 de solicitanţi de azil, iar în anul precedent 163.000.

Citeşte şi: Cel puţin 13 oameni au murit în urma alunecărilor de teren din California

Majoritatea potenţialilor refugiaţi ajunşi anul trecut în Suedia au provenit din Siria, Irak şi Eritreea.

Situaţia Suediei a urmat tendinţa la nivelul Europei, unde în 2017 au ajuns 183.000 de migranţi, jumătate din numărul înregistrat în 2016 şi cel mai mic din ultimii patru ani.

O situaţie specială este cea a migranţilor minori neînsoţiţi, Agenţia suedeză pentru migraţie soluţionând anul trecut 18.000 de dosare, cu 1.000 mai multe decât ţinta stabilită.

Citeşte şi: Un neonazist american, condamnat la 5 ani de închisoare pentru terorism

Deciziile în aceste cazuri au fost îngreunate de controversele referitoare la acurateţea informaţiilor privind vârsta transmise de unii solicitanţi de azil şi în special de introducerea, în 2017, a unor teste medicale pentru estimarea vârstei.

Aproximativ 2.600 de cereri de azil depuse de migranţi minori neînsoţiţi sunt încă în curs de procesare. În majoritatea cazurilor, Agenţia suedeză pentru migraţie aşteaptă rezultatele testelor medicale sau alte documente pentru a putea lua o decizie.

Tags: cereri de azilEritreeaIrakmigratieMigrationsverketrefugiatisiriaSuedia
Categorii: Diaspora