X

Suedia îşi prelungeşte controalele la frontiere

Suedia a anunţat joi că va prelungi până în mai controalele temporare la frontiere, invocând motive de securitate, transmite dpa, potrivit agerpres.

Măsura a fost luată ţinând cont de evaluarea făcută de poliţia de securitate (Sapo), precum şi de ameninţările la adresa ordinii publice şi a securităţii interne, a indicat guvernul.

Citeşte şi: Tragedie în Pakistan. 65 de oameni AU ARS de VII într-un tren – VIDEO

‘Poliţia de securitate nu a modificat nivelul de alertă teroristă, care rămâne ridicat’, a explicat ministrul de interne, Mikaeel Damberg.

În Suedia, alertă teroristă se află de câţiva ani la nivelul 3 din 5.

Potrivit ministrului de interne, un alt factor în luarea deciziei au fost preocupările legate de ‘controalele insuficiente’ la graniţele externe ale Uniunii Europene.

Vezi şi: PRIMELE IMAGINI cu operaţiunea care a dus la eliminarea lui Abu Bakr al-Baghdadi

Suedia a introdus controale la frontiere în noiembrie 2015, an în care a înregistrat un număr record de 163.000 de cereri de azil, care au pus presiune pe resursele autorităţilor locale şi pe capacităţile centrelor de primire.

Guvernul suedez a amintit că Austria, Danemarca, Germania şi Norvegia, ţări care fac parte şi ele din Spaţiul Schengen de liberă circulaţie a persoanelor, au prelungit recent, la rândul lor, controalele le frontiere.

Tags: alerta teroristaAustriadanemarcafrontieragermaniagranitaMikaeel DambergNorvegiaspatiul SchengenSuediaUniunea Europeană (UE)
Categorii: Externe