X

Suedia oferă R.Moldova circa 120 de mii de euro pentru a contracara dezinformarea legată de alegeri


Suedia oferă R.Moldova circa 120 de mii de euro pentru a contracara dezinformarea legată de alegeri

Suedia va oferi Republicii Moldova circa 120 de mii de euro pentru a contracara dezinformarea legată de alegeri, a anunțat astăzi Christian Danielsson, secretarul de stat al ministrei UE Jessika Roswall, care efectuează o vizită în Republica Moldova, în perioada 24 – 25 aprilie curent.

Acest sprijin suplimentar va completa actualul sprijin pentru mass-media independentă și securitatea cibernetică în R. Moldova, potrivit ziarulnational.md.

Citește și : Adjunctul lui Şoigu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, riscă 15 ani de închisoare pentru că a luat mită

„Sunt impresionat de reziliența R. Moldova împotriva atacurilor hibride ale Rusiei și de multitudinea de crize care au avut loc ca urmare a invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia. Suedia va rămâne angajată să sprijine Moldova în această situație dificilă”, a declarat Christian Danielsson, citat într-un comunicat de presă al Ambasadei Suediei în Republica Moldova.

Ambasada Suediei precizează că vizita de lucru la Chișinău reprezintă o oportunitate de a discuta despre modul în care Suedia își poate dezvolta cooperarea cu Moldova pentru a sprijini eforturile țării de aderare la UE și de reformă, precum și pentru a-și consolida reziliența înainte de viitoarele alegeri prezidențiale și parlamentare.

Citește și : Andrei Galațchi, ‘omul lui Șor’ a fost eliberat din arest preventiv

Menționăm că, după declanșarea de către Federația Rusă a războiului în Ucraina, Suedia a acordat R. Moldova peste 67 de milioane de euro pentru a ajuta statul nostru să depășească criza energetică.

Tags: alegeriChristian DanielssonMoldovaSuedia
Politică