Suedia prelungeşte până la 15 iunie interdicţia de intrare pentru cetăţenii din afara UE

Publicat:

Suedia va prelungi cu 30 de zile, până la 15 iunie, interdicţia de intrare pe teritoriul ţării pentru cetăţenii statelor din afara Uniunii Europene, în cadrul măsurilor de combatere a epidemiei de COVID-19, a anunţat joi premierul Stefan Lofven, după o şedinţă a executivului, transmite DPA, potrivit agerpres.

Potrivit guvernului, decizia este conformă unei recomandări a Comisiei Europene.


Citește și : Comisia Europeană trimite în justiţie Austria pentru limitarea beneficiilor acordate străinilor

În schimb, cetăţenii statelor Uniunii Europene şi cei din ţările non-UE, dar membre ale spaţiului Schengen (Elveţia, Islanda, Liechtenstein, Norvegia), vor avea permisiunea de intrare pe teritoriul Suediei.

Aceeaşi prevedere li se aplică şi cetăţenilor sau rezidenţilor din Suedia.

Sunt exceptaţi, de asemenea, de la interdicţie diplomaţii, personalul medical, persoanele care livrează produse critice, cum sunt medicamentele, precum şi muncitorii sezonieri în agricultură.

Guvernul suedez a anunţat miercuri că prelungeşte până la 15 iulie recomandarea adresată cetăţenilor de a evita călătoriile neesenţiale în afara ţării.

Joi, Agenţia de Sănătate Publică a raportat un bilanţ total de circa 28.500 de infectări cu noul coronavirus şi 3.529 de decese.

Într-o conferinţă de presă separată, ministrul finanţelor, Magdalena Andersson, a afirmat că, potrivit celor mai recente estimări, PIB-ul Suediei a scăzut cu 0,3% în primul trimestru al anului faţă de ultimele trei luni din 2019.

Citește și : Cel puţin 55.000 elevi de la cursurile primare din Olanda nu merg la şcoală de teama virusului

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.