Suedia s-a înţeles cu Turcia şi începe EXTRĂDĂRILE

Publicat:

Guvernul Suediei a decis să extrădeze în Turcia un bărbat urmărit pentru fraudă, au anunţat joi autorităţile de la Stockholm, primul caz de extrădare după ce Ankara a cerut ca un număr de persoane să-i fie predate în schimbul ridicării obiecţiilor sale la declanşarea procesului de aderare la NATO, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Turcia, membră a NATO, a acuzat cele două ţări nordice că adăpostesc ceea ce Ankara susţine că sunt militanţi ai organizaţiei Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), renunţând totuşi în iunie la blocarea aderării Finlandei şi Suediei la alianţa militară prin utilizarea dreptului său de veto, după săptămâni de negocieri tensionate.


Citeşte şi: Trump se teme că FBI-ul i-a ‘plantat’ probe în timpul percheziţiei de la Mar-a-Lago – Black News

În cadrul acordului, Turcia a înaintat o liste de persoane pe care vrea să le extrădeze Suedia şi Finlanda, dar de atunci şi-a exprimat nemulţumirea privind lipsa de progres în acest sens şi a ameninţat chiar că parlamentul său nu va ratifica aderarea la NATO a celor două state nordice.

Bărbatul, în vârstă de circa 30 de ani, este primul caz cunoscut de extrădare către Turcia de când s-a încheiat acordul.

“Este o chestiune normală, de rutină. Persoana în chestiune este un cetăţean turc şi a fost condamnat pentru infracţiuni de fraudă în Turcia în 2013 şi 2016”, a declarat ministrul justiţiei, Morgan Johansson, într-un mesaj text către Reuters.

“Curtea Supremă a examinat chestiunea ca de obicei şi a ajuns la concluzia că nu există obstacole faţă de extrădare”, a spus el.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Justiţiei a refuzat să spună dacă bărbatul se afla pe lista persoanelor a căror extrădare a fost solicitată de Turcia şi a refuzat să comenteze asupra acestei chestiuni.

Citeşte şi: EMA ar putea aproba un vaccin Pfizer care ţinteşte sub-variantele Omicron – Black News

Canalul suedez SVT, primul care a informat despre extrădare, susţine că bărbatul a fost condamnat în Turcia la 14 ani de închisoare pentru mai multe capete de acuzare de fraudă cu carduri bancare.

Bărbatul, reţinut în Suedia de anul trecut, susţine că a fost condamnat în mod nejustificat pentru că s-a convertit la creştinism, a refuzat să efectueze serviciul militar şi are origini kurde, relatează SVT.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.