Suedia şi Danemarca vor să intensifice cooperarea împotriva bandelor infracţionale transfrontaliere

Publicat:

Suedia şi Danemarca au convenit marţi să intensifice acţiunile comune împotriva bandelor infracţionale care acţionează transfrontalier, în urma unor incidente cu violenţă produse în cele două ţări, transmite dpa, potrivit agerpres.

‘Infracţionalitatea este o problemă transfrontalieră, pe care o putem rezolva doar împreună’, a declarat premierul suedez Stefan Lofven după întâlnirea avută la Stockholm cu omologul său danez, Mette Frederiksen.


Citește și : Moscova anunță retragerea forţelor kurde din nordul Siriei ‘mai devreme decât s-a prevăzut’

Cei doi prim-miniştri social-democraţi au mai convenit înfiinţarea unei ‘echipe comune de analiză’ pentru intensificarea cooperării forţelor de poliţie şi a schimbului de informaţii în cadrul combaterii criminalităţii organizate în regiunea comună de frontieră Oresund, din care fac parte atât capitala daneză, Copenhaga, cât şi al treilea oraş suedez, Malmo.

O explozie produsă la sediul agenţiei vamale din Copenhaga în luna august şi o dublă crimă care a urmat unui schimb de focuri în apropiere de Copenhaga au indicat spre legături cu criminalitatea din Suedia.

Citește și : Tusk: UE a APROBAT în mod OFICIAL amânarea Brexitului

Danemarca a anunţat anterior că, de pe 12 noiembrie, va introduce controale la terminalele de feribot, în trenuri şi pe podul Oresund, care asigură legătura rutieră şi feroviară între cele două ţări scandinave.

Controalele vor fi în vigoare iniţial timp de şase luni, a declarat ministrul danez al justiţiei, Nick Haekkerup.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.