Suedia SUSPENDĂ vaccinul Moderna pentru persoanele cu vârste sub 30 de ani

Publicat:

Suedia a anunţat miercuri suspendarea “ca măsură de precauţie” a vaccinului anti-Covid-19 de la Moderna pentru persoanele cu vârste sub 30 de ani din cauza riscului de inflamaţie cardiacă la tineri, subliniind însă că probabilitatea acestui efect secundar este “minimă”, informează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Autoritatea de sănătate publică (FHM), responsabilă de campania de vaccinare, “a decis să suspende utilizarea vaccinului Spikevax de la Moderna pentru toţi cei născuţi în 1991 şi după acest an, ca măsură de precauţie”, a indicat instituţia într-un comunicat.


Citeşte şi: Johnson&Johnson cere autorizarea dozei de rapel pentru vaccinul său anti-covid – Black News

Această decizie este luată “după semne de risc crescut de efecte secundare, cum ar fi inflamaţia miocardului şi pericardului”, potrivit FHM.

Potrivit agenţiei, cel mai mare risc este după a doua doză şi la persoane de sex masculin.

“Riscul de a fi afectat este, însă, minim, este un efect secundar foarte rar”, a notat instituţia.

“Miocardita şi pericardita trec adesea de la sine, fără a provoca probleme de durată, însă simptomele ar trebui evaluate de un medic”, a explicat agenţia.

Citeşte şi: Frances Haugen acuză Facebook că acţionează din umbră. Congresul cere anchete amănunţite – Black News

Aproximativ 81.000 de persoane cu vârste sub 30 de ani au primit o primă doză de Moderna în Suedia, dar nu şi pe a doua.

Agenţia Europeana pentru Medicamente a extins în iulie autorizarea vaccinului Moderna la persoane cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic Mai mulți ghizi din Republica Moldova au participat la turul de familiarizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.