Suedia va participa la exerciţii maritime cu aliații în Marea Baltică

Publicat:

Suedia va participa la exerciţii maritime în Marea Baltică cu naţiunile care fac parte dintr-o forţă militară europeană nordică, a declarat marţi ministrul Apărării Peter Hultqvist, după o reuniune la Londra, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Statele Unite şi aliaţii săi europeni au anunţat marţi sancţiuni împotriva Rusiei, după ce preşedintele Vladimir Putin a recunoscut două regiuni separatiste din estul Ucrainei şi a ordonat desfăşurarea de trupe ruseşti de ”menţinere a păcii” în aceste regiuni.


Citește și : Putin recunoaşte indepedenţa republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei

”Este atât o declaraţie de politică de securitate, cât şi un semnal că noi putem lucra împreună, că putem creşte capacitatea militară împreună şi că dorim să cooperăm pentru a contracara situaţiile de criză de diferite tipuri”, a spus Hultqvist în cadrul unei conferinţe de presă.

Joint Expeditionary Force (JEF) este formată din Marea Britanie, Danemarca, Estonia, Finlanda şi Islanda, Letonia, Lituania, Ţările de Jos, Norvegia şi Suedia.

”Invazia Ucrainei a început în 2014 şi continuă acum prin măsurile pe care Rusia le-a luat şi care sunt o încălcare a întregului drept internaţional”, a declarat premierul Hultqvist, adăugând că Suedia se pregăteşte să mărească ajutorul acordat Ucrainei.

Citește și : Putin: Ucraina este o colonie a SUA cu ‘un regim marionetă’

Exerciţiile maritime au ca obiectiv să protejeze navigaţia liberă în Marea Baltică, a menţionat Peter Hultqvist, fără a da alte detalii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.