X

Suedia : Verdictul în cazul atacatorului de la Stockhol, anunţat la 7 iunie

Verdictul în cazul atacatorului de la Stockholm, care a lovit mortal cinci oameni cu un camion furat la 7 aprilie 2017, urmează să fie anunţat la 7 iunie, a declarat miercuri judecătorul suedez Ragnar Palmqvist, la finalul audierilor, transmite dpa, conform agerpres.

Acuzatul, cetăţeanul uzbec Rahmat Akilov (40 de ani), care şi-a recunoscut fapta, va rămâne în detenţie până la verdict.

Citește și : Stat Islamic a revendicat atacul din nordul Irakului

Avocatul său, Johan Eriksson, a indicat miercuri că doreşte o condamnare pe termen limitat, în timp ce procurorii suedezi au cerut, joia trecută, condamnarea lui Akilov la închisoare pe viaţă.

În pledoaria finală, Errikson a ţinut să laude felul în care a fost tratat clientul său de autorităţile suedeze. “Primul lucru pe care a vrut să-l ştie Akilov a fost: Când or să înceapă să mă bată?”, a spus avocatul. “Nu l-a bătut nimeni, a fost tratat în mod lăudabil de sistemul de justiţie”, a dat asigurări acesta.

Rahmat Akilov a recunoscut că s-a aflat la volanul camionului furat cu care a lovit mortal la 7 aprilie anul trecut cinci oameni pe o stradă pietonală aglomerată din centrul Stockholmului. El a explicat că spera ca acest atac să determine Suedia să pună capăt participării sale la coaliţia internaţională împotriva Statului Islamic.

Peste 100 de oameni au depus mărturie în cele două luni ale procesului, inclusiv supravieţuitori şi rude ale victimelor. Cea mai tânără dintre persoanele ucise a fost o fetiţă de 11 ani.

Citește și : Şase thailandezi au fost condamnaţi la moarte pentru mai multe atacuri teroriste

Tags: camiondetentieinchisoare pe viataRahmat AkilovStockholmverdict
Categorii: Diaspora