Suedia vrea să extindă testele de depistare a COVID-19

Publicat:

Suedia a anunţat marţi că doreşte să extindă testele de depistare a noului coronavirus la orice persoană care prezintă simptome moderate – şi intenţionează să pună mai multe teste la dispoziţia personalului considerat “esenţial” pentru ţară, pentru ca acesta să nu rămână în mod inutil izolat la domiciliu, relatează AFP, scrie agerpres.

De la începutul crizei sanitare, autorităţile suedeze le-au cerut locuitorilor să rămână în case în caz că prezintă simptome legate de COVID-19. Însă dacă situaţia persistă, aceste persoane trebuie să ştie când să revină, a declarat ministrul sănătăţii, Lena Hallengren, în cadrul unei conferinţe de presă.


Citește și : Un atac cibernetic asupra companiei aeriene britanice EasyJet a expus datele a milioane de clienţi

“Nu putem avea o situaţie în care oamenii rămân acasă la cele mai uşoare simptome dacă ei nu au nevoie să fie acolo”, a declarat ea.

Testele de depistare, care până la jumătatea lunii aprilie au fost făcute doar în cazul pacienţilor din spitale şi a personalului medical, au fost extinse la persoane care ocupă posturi considerate “esenţiale” pentru societate – precum poliţiştii şi pompierii – astfel încât aceştia să-şi poată relua munca mai rapid după ce au prezentat simptome.

Guvernul suedez a anunţat de asemenea la jumătatea lunii aprilie că doreşte să-şi testeze populaţia la o scară mai largă, sperând să poată testa până la 100.000 de persoane pe săptămână, un obiectiv încă dificil de atins.

Circa 32.000 de teste au fost efectuate săptămâna trecută.

Modul în care Suedia gestionează criza sanitară, excluzând izolarea la domiciliu a populaţiei sale, a ridicat critici atât la nivel naţional, cât şi internaţional.

Citește și : Şeful OMS îşi ia angajamentul că instituţia pe care o reprezintă va continua să conducă lupta împotriva pandemiei

Marţi, ţara a înregistrat 3.743 de decese dintr-un total de aproximativ 30.800 de cazuri de infecţie.

În Suedia se înregistrează în prezent 371 de decese legate de COVID-19 la un milion de locuitori, potrivit Worldometer, site de colectare a datelor statistice. În Danemarca, această cifră se ridică la 95, în Finlanda la 54 şi în Norvegia la 43.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.