Suflet de PRIMATĂ! 13 maimuţe s-au înecat în încercarea de a-şi salva o surată

Publicat:

Treisprezece maimuţe sălbatice s-au înecat într-un iaz al unui sat din vestul Nepalului, a declarat miercuri un responsabil local, citat de DPA, potrivit agerpres.

Incidentul a avut loc marţi într-un iaz artificial din districtul Gorkha, la circa 140 de kilometri vest de capitala Kathmandu, în condiţiile în care maimuţele au încercat să salveze de la înec un membru al grupului, a declarat responsabilul local Kul Bahadur Kunwar.


Citeşte şi: CUTREMUR politic în Ucraina! Premierul şi-a dat demisia!

“Apa căzută în urma ploilor de peste noapte a umplut parţial iazul”, a precizat Kunwar pentru DPA. “Maimuţele au căzut în iaz una după alta şi s-au înecat”, a precizat el.

Potrivit DPA, este a doua oară în ultimele şase luni când mai multe maimuţe se îneacă într-un iaz din Nepal. Într-un incident anterior, petrecut în luna august a anului trecut, 16 maimuţe au murit înecate într-un iaz din Sindhupalchowk, la 66 de kilometri nord-est de Kathmandu.

Citeşte şi: Joe Biden salută rezultatele alegerilor primare democrate

Maimuţele din Lumea Veche, originare din diferite părţi ale Asiei, sunt în conflict cu sătenii care trăiesc pe dealurile Nepalului, deoarece, potrivit acestora din urmă, primatele le strică culturile, le fură mâncarea şi uneori îi atacă pe oameni.

“Decesele în masă în rândul maimuţelor sunt frecvente, deoarece ele tind să facă lucruri în grup”, a explicat primatologul Mukesh Kumar Chalise.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.