Summit al ţărilor din Europa Centrală şi de Est consacrat atacului militar rus contra Ucrainei, la Varşovia

Publicat:

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, participă vineri, la Varşovia, la un summit al ţărilor din Europa Centrală şi de Est consacrat atacului militar rus contra Ucrainei, potrivit imaginilor publicate de preşedinţia poloneză, transmite AFP, potrivit agerpres.

Preşedinţii Poloniei, Estoniei, Lituaniei, Letoniei, Slovaciei, Bulgariei şi Ungariei sunt prezenţi în persoană la acest summit, într-un moment când forţele ruse încearcă să cucerească Kievul, numeroase ciocniri având loc la intrările în capitala ucraineană.


Citește și : Rusia rămâne FĂRĂ stand la Mobile World Congress

Preşedinţii ceh şi român vor participa online la reuniunea de la Varşovia.

La ora locală 15:00 (14:00 GMT) şefii de stat şi Ursula von der Leyen urmau să ia parte la o videoconferinţă a liderilor ţărilor NATO.

”Astăzi suntem mai decişi ca oricând să tragem la răspundere Kremlinul pentru actele sale barbare şi să susţinem poporul ucrainean prin toate mijloacele posibile”, a scris şefa executivului UE pe Twitter.

Pe de altă parte, şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock a declarat vineri că UE îi va ”sancţiona sever” pe preşedintele rus Vladimir Putin şi pe ministrul de externe Serghei Lavrov pentru responsabilitatea lor în invadarea Ucrainei.

Citește și :  Erdogan critică NATO şi UE pentru lipsa de acţiune

”Ceea ce e important astăzi este că domnii Putin şi Lavrov, care sunt responsabili pentru această situaţie, vor fi acum sancţionaţi sever de Uniunea Europeană”, a spus Baerbock la sosirea la o reuniune a miniştrilor de externe ai Celor 27 care urmează să aprobe un set de sancţiuni anunţat joi seară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Referendum în Ucraina pentru pace? Kliciko avertizează: ‘Ar fi un coșmar, dacă ar trebui să ne luptăm încă doi ani’

Referendum în Ucraina pentru pace? Kliciko avertizează: 'Ar fi un coșmar, dacă ar trebui să ne luptăm încă doi ani' Probabil că Ucraina va fi...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.