X

Summit în Vietnam: Trump și Kim vor căuta să ajungă la o înţelegere privind definirea dezarmării nucleare

Statele Unite şi Coreea de Nord vor căuta să ajungă la o înţelegere privind definirea dezarmării nucleare la summit-ul de săptămâna viitoare din Vietnam la care vor participa liderii celor două ţări, scrie Reuters, scrie News.ro .

Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un se vor întâlni în Vietnam pentru cel de-al doilea summit într-un efort de a îmbunătăţi relaţiile dintre cele două ţări.

Citește și : SUA vor merge înainte cu planul privind acordarea de ajutor umanitar Venezuelei, asigură Pompeo

Oficialii americani au redus aşteptările pentru acest summit iar Trump a subliniat că nu se aşteaptă ca aceasta să fie ultima sa întâlnire cu Kim.

„Nu ştiu dacă Coreea de Nord a luat decizia privind dezarmarea nucleară încă, dar motivul pentru care ne implicăm este că există această posibilitate”, a afirmat un oficial.

Cele două părţi nu au căzut de acord în trecut privind ce înseamnă concret dezarmarea nucleară.

Kim căzut de acord la summit-ul din Singapore cu Trump de anul trecut să lucreze către dezarmarea nucleară a peninsulei coreene, care ar include şi retragerea trupelor americane din Coreea de Sud în timp ce Statele Unite cer ca Phenianul să renunţe la toate armele sale nucleare.

Citește și : Atentat cu mașină-capcană în apropierea unei baze antijihadiste în estul Siriei; cel puțin 20 de morți

„Este vorba, în final, despre dezarmarea nucleară a Coreei de Nord. Cele două părţi s-au înţeles în privinţa acestui lucru şi acesta este obiectivul principal al preşedintelui Trump la acest summit. Este un pas important către acest scop final”, a afirmat un oficial.

El a precizat că Statele Unite vor cere o suspendare a tuturor armelor de distrugere în masă şi a sistemelor de rachete şi o „hartă” pentru drumul spre dezarmarea nucleară.

Tags: Coreea de NordCoreea de SuddezarmaresingaporeSUAsummitVietnam
Categorii: Știrile zilei