Summit UE prin videoconferinţă pe 23 aprilie, dedicat relansării economice

Publicat:

Preşedintele Consiliului European Charles Michel a convocat vineri un summit european prin videoconferinţă pe 23 aprilie, consacrat relansării economice a Uniunii Europene, afectată din plin de pandemia de coronavirus, informează AFP, DPA şi Reuters, scrie agerpres.

“A venit timpul să punem bazele unei redresări economice robuste”, a afirmat el într-un comunicat, a doua zi după un acord al miniştrilor europeni privind un răspuns comun la criză, pe care l-a calificat drept “un progres semnificativ”.


Citește și : OMS dezminte că ar fi ştiut în avans de posibila transmitere de la om la om a noului coronavirus

“Acest plan trebuie să ne relanseze economiile promovând în acelaşi timp convergenţa în UE. Bugetul UE va trebui să joace un rol semnificativ aici”, a mai afirmat Michel într-un comunicat difuzat pe Twitter.

Liderii UE vor trebui să exploreze “înfiinţarea unui Fond de relansare temporar pentru a asigura o redresare economică robustă în toate statele membre”, se menţionează în comunicat.

Charles Michel susţine că lucrează cu Comisia Europeană la o “foaie de parcurs şi un plan de acţiune pentru a asigura bunăstarea tuturor europenilor şi pentru a aduce înapoi UE pe calea unei creşteri puternice, sustenabile şi incluzive bazate pe o strategie verde şi digitală”.

Pachetul convenit de miniştrii de finanţe aduce răspunsul fiscal al UE la pandemia de COVID-19 la 3.200 de miliarde de euro, cel mai mare din lume, pe lângă măsurile pe care statele membre le iau deja la nivel naţional.

Citește și : Germania înlocuieşte vechile avioane Tornado cu aparate Eurofighter

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.