Summitul G7 va adopta o poziție comună în ce priveşte comerţul, dar se menţin divergenţe (Merkel)

Publicat:

Liderii prezenţi la summitul G7 de la Malbaie (Canada) au convenit asupra unei poziţii comune în ce priveşte comerţul, dar se menţin divergenţe, a indicat sâmbătă cancelarul german Angela Merkel, transmite AFP, potrivit agerpres.

“Pornesc de la principiul că vom avea un text comun cu privire la comerţ”, a afirmat Merkel în cadrul unei conferinţe de presă.


Citește și : Trump: Summitul cu Kim Jong Un reprezintă o „ocazie unică”

Ea a ţinut însă să precizeze că “acest lucru nu rezolvă problemele în detaliu” şi a menţionat că documentul comun care va fi publicat va marca excepţia americană în privinţa problemelor legate de mediu şi climă.

“Avem concepţii diferite faţă de SUA”, a spus cancelarul german.

Similar, un oficial de la preşedinţia franceză a declarat, citat de Reuters, că documentul final va arăta clar că în chestiuni cum sunt cele legate de mediu Statele Unite nu împărtăşesc punctul de vedere al celorlalţi şase membri ai G7 (Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie).

Angela Merkel a mai anunţat, între altele, că liderii celor şase state se vor angaja să recicleze în totalitate produsele de plastic, până în 2030.

Citește și : Summitul G7 a fost un succes şi dezbaterile au fost „extrem de productive”, afirmă Trump

În ce-l priveşte, preşedintele american Donald Trump a plecat ceva mai devreme de la summitul din Canada, îndreptându-se către Singapore, unde are prevăzut pentru marţi summitul istoric cu liderul nord-coreean Kim Jong Un.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.